tentoonstelling

‘Tinder’ voor kunstliefhebbers

Heb je een museumkaart, maar ken je niemand die met jou alle musea wil afstruinen? Wanhoop niet: Museumkaarthouders kunnen via de website van de Museumkaart andere kunstminnaars oproepen samen een museum te bezoeken.

Romantiek?

Een soort Tinder voor museumliefhebbers dus, maar ho, rustig aan, Museumkaart Match is niet met een ‘romantische inslag’ in het leven geroepen, benadrukt Iris Noteboom van de Museumvereniging, de organisatie achter de Museumkaart. “Hoewel je natuurlijk nooit weet wat kan ontstaan.”

Match!

Museumkaart Match is bedoeld voor mensen die graag naar een museum willen, maar – om wat voor reden dan ook – niemand hebben om mee te gaan. Het werkt simpel. Via de website van de Museumkaart maak je een profiel aan waarin je globaal vertelt wie je bent, wie je zoekt en naar wat voor museum je wilt.

Contact

Je kunt zelf instellen of iemand je naam ziet. Geïnteresseerden reageren op je oproep waarna je een e-mail ontvangt met de gegevens van de persoon die reageert. Daarop kun je zelf beslissen of je contact opneemt of niet.

Jong & Oud

Museumkaart Match is nu ruim een week online en er zijn al 700 aanmeldingen, vertelt Noteboom. “En vanuit allerlei leeftijdscategorieën. Dus het zijn niet alleen jongeren of ouderen.”

Inderdaad staan er op de site alleen al in Amsterdam en omgeving meerdere oproepen van kunstliefhebbers van diverse leeftijden. Zo is Angela (55) vooral geïnteresseerd in fotografie en wil de pas verhuisde Matthias (25) uit Duitsland zijn kennissenkring in Amsterdam uitbreiden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.