kat tinder

Tinder voor kattenliefhebbers: Catinder

Heb je bedacht dat nu je weer single bent het wel gezellig is om een kat aan te schaffen? Dan hebben we een leuk nieuwtje. Tinder heeft nu ook een poezenversie: Catinder. Het is nu mogelijk om al swipend de droomkat te vinden.

Hoe het werkt? Simpel. Een swipe naar rechts en je krijgt meer informatie over de kat. Links betekent: geen interesse. Zo simpel is de nieuwe app, bedacht door Erik Kross van het digitale kattenkanaal Catopia. ,,Als we zo katten aan een nieuw fijn huis kunnen helpen, ben ik blij.’

The Catfather

Erik Kross, ook weleens The Catfather genoemd, is de bedenker van de nieuwe app die vanaf vandaag in de verschillende appstores te vinden is. ,,We hebben tot vannacht drie uur aan die app gewerkt. Het was echt een gekkenhuis”, vertelt Kross die vanmiddag met een kattenpak aan in het centrum van Amsterdam staat om aandacht te vragen voor Catinder.

Catinder

Op Catinder staan al zo’n 750 poezen en katers. Van knappe kitten tot bejaarde bankkat: de dieren wonen nu allemaal in een asiel van de Dierenbescherming totdat ze een nieuw adresje krijgen. Kross: ,,We wilden iets leuks doen voor dierendag en bedachten dat er genoeg katten nog in een asiel zitten. Mensen kunnen zo heel rustig zien welke poezen en katers er zijn en dan contact opnemen met het asiel als ze interesse hebben.”

Dierenbescherming

Ook de Dierenbescherming is dolblij met de samenwerking met Catopia. ,,Elke hulp die we krijgen bij het goed herplaatsen van katten is welkom”, aldus woordvoerder Niels Dorland. ,,In onze asiels zitten meer dan 13.000 katten. Zeker na de zomer hebben we er veel, omdat er dan veel nestjes met kittens bijkomen.”

Impuls

Het blijft wel belangrijk dat de adoptie van een kat niet in een impuls gebeurt, zoals het daten via het ‘menselijke’ Tinder wellicht wel kan uitpakken. Dorland: ,,Maar bij onze asiels wordt er goed opgelet. Dan ben je in goede handen.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam