datingapp tinder honden

Tinder voor honden: DoggyDating

Ben je single en wil je online op zoek naar een nieuwe liefde? Dankzij apps als Tinder is dat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. En nu lijkt dit ook een hype te worden in de dierenwereld. Niet voor de liefde, wel voor speelkameraadjes! 

Baasjes van viervoeters

Via de app DoggyDating kunnen honden een wandelvriendje uit de omgeving ontmoeten. Nicole Kinsbergen bedacht de applicatie begin 2014 toen ze met haar poedel in een park in Amsterdam wandelde. “Er waren geen speelkameraadjes voor mijn viervoeter en ook geen baasjes om een leuk gesprek mee aan te knopen”, vertelt Kinsbergen in een interview met het Algemeen Dagblad. Anderhalf jaar later staan er op DoggyDating profielen van meer dan 25.500 honden. Tachtig procent van de honden komt uit Nederland, de rest uit België. Maandelijks wint de app nog 2.000 gebruikers.

Tinder voor honden

Kinsbergen noemt de app zelf een soort Tinder voor honden. “Je maakt immers een profiel voor je hond, incluis een foto en informatie over karaktertrekjes, ras, geslacht en of het dier al dan niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Ook de woonplaats is cruciaal, want veel baasjes zoeken een wandelplek in de buurt.”

Vrijgezel en op hondendate?

Persoonsgegevens over de baasjes zal je niet vinden. “De app is niet bedoeld voor vrijgezelle baasjes die via een hondendate de liefde van hun leven hopen te vinden. Bovendien kwam uit eigen onderzoek naar voren dat slechts en kwart van de ingeschreven baasjes nog vrijgezel is. Het overgrote deel van de Doggydating-gebruikers is dus al van straat geraakt.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam