datingapp tinder honden

Tinder voor honden: DoggyDating

Ben je single en wil je online op zoek naar een nieuwe liefde? Dankzij apps als Tinder is dat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. En nu lijkt dit ook een hype te worden in de dierenwereld. Niet voor de liefde, wel voor speelkameraadjes! 

Baasjes van viervoeters

Via de app DoggyDating kunnen honden een wandelvriendje uit de omgeving ontmoeten. Nicole Kinsbergen bedacht de applicatie begin 2014 toen ze met haar poedel in een park in Amsterdam wandelde. “Er waren geen speelkameraadjes voor mijn viervoeter en ook geen baasjes om een leuk gesprek mee aan te knopen”, vertelt Kinsbergen in een interview met het Algemeen Dagblad. Anderhalf jaar later staan er op DoggyDating profielen van meer dan 25.500 honden. Tachtig procent van de honden komt uit Nederland, de rest uit België. Maandelijks wint de app nog 2.000 gebruikers.

Tinder voor honden

Kinsbergen noemt de app zelf een soort Tinder voor honden. “Je maakt immers een profiel voor je hond, incluis een foto en informatie over karaktertrekjes, ras, geslacht en of het dier al dan niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Ook de woonplaats is cruciaal, want veel baasjes zoeken een wandelplek in de buurt.”

Vrijgezel en op hondendate?

Persoonsgegevens over de baasjes zal je niet vinden. “De app is niet bedoeld voor vrijgezelle baasjes die via een hondendate de liefde van hun leven hopen te vinden. Bovendien kwam uit eigen onderzoek naar voren dat slechts en kwart van de ingeschreven baasjes nog vrijgezel is. Het overgrote deel van de Doggydating-gebruikers is dus al van straat geraakt.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.