make-up

Tinder test: wat willen mannen écht?

Wat willen mannen nu eigenlijk echt als het gaat om daten en vrouwen? Iemand die eruit ziet alsof ze met haar gave huid en perfect gekapte haren zo is weggelopen uit een Hollywood-film, of toch een gewone vrouw zonder al te veel poespas.

Of weten mannen gewoon zelf niet wat ze willen? Deze vrouw besloot de proef op de som te nemen en plaatste zowel geretoucheerde als make-uploze selfies op Tinder. Tijd voor een test!

Opheldering via Tinder

Goed, we weten ondertussen wel dat Tinder niet de meest diepgaande dating app is, maar in het geval je wat opheldering kon gebruiken is er dit sociaal experiment van blogster Alexa Mitchell. Zij besloot uit te vogelen waar mannen nu écht de voorkeur aan geven: make-up-loos of geretoucheerd tot bijna de perfectie zelve?

Experiment

Eerst plaatste ze drie foto’s van zichzelf online, ongeschminkt en niet geretoucheerd. Het resultaat na 100 keer swipen en vijf uur wachten? 16 matches en een aantal privéberichten. Vervolgens deed ze hetzelfde, maar retoucheerde ze de foto’s eerst. Een gave huid, een egale huidskleur, wittere tanden, … Opnieuw ging ze voor 100 swipes en wachtte ze vijf uur. Deze keer had ze 100 matches, met een overdosis aan privéberichten.

Verrast?

Verbazingwekkend? Niet echt. Al gaf Alexa wel aan blij verrast te zijn door het aantal matches dat ze kreeg op haar make-up-loze foto’s. “Ik heb het gevoel dat dit experiment aantoont dat mannen meer aangetrokken zijn tot een mooi uiterlijk, maar niet noodzakelijk zwaar aangezette ogen en felle lippen verkiezen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam