cruciale fouten datingprofiel

Tinder: hét verschil tussen mannen en vrouwen

Ook aan het Tinderen geslagen maar loopt het helemaal niet zoals je wilt? Vooral voor vrouwen die op Tinder zitten leiden de date activiteiten tot frustratie. Dat komt allemaal doordat mannen heel anders met Tinder omgaan dan vrouwen.

Snoepwinkel

Als je de mensen om je heen hoort over Tinder dan merk je al snel dat er meer mislukkingen zijn dan succesverhalen. Een vaak terugkerende klacht: mannen die niets meer van zich laten horen. Mannen zien Tinder als een grote snoepjeswinkel waarin ze alle snoepjes geproefd willen hebben. Na jou is het dus op naar de volgende zoete verleiding – en dat swipen gaat een stuk soepeler dan je snoepjes benaderen in de kroeg. Geloof me: die gasten hebben een snoepwinkel die groter is dan alle Jamins van Nederland bij elkaar. Ze weten gewoon niet wat ze overkomt.

Meeste matches

Dat is niet alleen mijn cynische brein, maar nu ook bevestigd door diepgravend onderzoek. Er werden 14 neppe Tinderprofielen van mannen en vrouwen gemaakt die in New York en Londen de ether in werden geslingerd. De onderzoekers keken welk profiel de meeste matches had en ach en warempel: de mannen hadden 0,6% van de keer een match, terwijl dat percentage bij vrouwen op 10,5% ligt. Nógal een verschil, ja.

Lat lager

Dat betekent dus dat vrouwen een stuk kieskeuriger zijn en mannen vrijwel alles dat op hun pad komt naar rechts swipen. Daar hebben de onderzoekers ook een fijn theorietje over. Wanneer mannen merken dat ze niet zoveel matches hebben, leggen ze de lat wat lager om hun kansen te vergroten. Wanneer vrouwen vervolgens zien dat ze de een na de andere match binnen hengelen, beseffen ze dat ze wat kieskeuriger kunnen zijn.

Kans

Zo kan het dus maar zo zijn dat je een match bent met iemand die je nauwkeurig hebt geselecteerd, terwijl hij jouw profiel amper 3 seconden heeft bekeken. Zo wordt de kans dat je iemand ontmoet die goed bij je past dus wel heel klein.

En daar kun je, behalve Tinder voor de duizendste keer verwijderen, bar weinig aan doen. Het beste alternatief: een asielkat adopteren.

Bron: Cosmopolitan

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen