Ook onze zuiderburen zijn massaal aan het Tinderen geslagen. Maar wat hoopt de gemiddelde swipende Belg daar te vinden? Minder dan de helft van de gebruikers is het te doen om een partner. Opvallend is dat de meeste Belgen Tinder hoofdzakelijk gebruiken als tijdverdrijf. Slechts 22 procent van de Belgische Tinderaars (voornamelijk mannen) is op zoek naar seks. Dit blijkt ui een onderzoek van Elisabeth Timmermans van de Katholieke Universiteit in Leuven.

Tinder doelen

Ruim 75% van de mensen zit op Tinder om de tijd te doden. Wie via de app een lief zoekt, komt mogelijk bedrogen uit: minder dan de helft van de tinderaars gebruikt de datingapp om een partner te vinden. Gebruikers zijn vooral nieuwsgierig naar de app zelf (69%) en naar de matches (66,5%). Vrienden maken (55,2%) is ook een reden om naar links of rechts te swipen. 45,2% is op zoek naar zelfbevestiging. Of de app wordt gebruikt om met anderen te lachen (36%).

Humor

Timmermans legde ook verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke tinderaars bloot. Zo gebruiken beide groepen de app om te checken of ze goed in de markt liggen, maar vrouwen toch iets meer dan mannen. Vrouwen lachen ook vaker dan mannen met andere Tindergebruikers.

In een volgend deel van het onderzoek wil Timmermans achterhalen of de redenen om te tinderen overeenkomen met het resultaat.

Waarom zitten Belgen op Tinder? 
Tijdverdrijf 75,1%
Nieuwsgierig naar app 69%
Nieuwsgierig naar matches 66,5%
Vrienden maken 55,2%
Mensen met dezelfde geaardheid ontmoeten 47,8%
Lief vinden 46,8%
Zelfbevestiging 45,2%
Leren flirten 40%
Tegen verveling op werk of tijdens blok 37,5%
Lachen met anderen 36%
Seks 22%
Om ex te vergeten 21,3%
Mensen ontmoeten in buitenland 21%
Aangespoord door anderen 9,5%
Populariteit van app 5,7%