de wereld van het daten

Tinder dating tips voor Dummies

Tinder is niet meer weg te denken uit het moderne datingtijdperk! Niet alleen voor de seks, maar ook steeds vaker voor meer dan gewoon een leuke date. Nog geen ervaring met Tinder? Dan moet je echt even verder lezen!

Voor de nog niet Tinder gebruikers onder ons, geeft dit artikel van HappySinlgeMoms uitleg. Hier zijn 11 Tinder tips for Dummies.

1# Hoe meld je je aan?

Download de Tinder app op je telefoon. Je kan je alleen aanmelden via het koppelen van een Facebook profiel. Bepaal in welke leeftijd bandbreedte je mannen voorbij wil zien komen en op welke afstand van je huidige locatie (op basis van de GPS van je telefoon).

2# Welke foto zet ik op mijn profiel?

Wat zoek je op Tinder? Wil je hete seks, een leuk gesprek, een leuke date met eventueel kans op meer of zoek je een partner for life? Dit bepaalt je eerste foto. Maak je een selfie met je bikini aan en zet je die als eerste foto, dan weten jij en ik wat je wil, you get it?  Selfies zijn sowieso niet populair. Heb je alleen maar selfies waar je leuk op staat? Dat zegt eigenlijk dat je er face-2-face anders uit ziet, dat je weinig vrienden hebt of weinig buiten komt, dus kies foto’s van anderen waar je leuk opstaat. Kies, zeker als eerste foto, geen foto met je kind. Jij staat op Tinder, niet je kind en jij hebt een eigen persoonlijkheid. Zet in je foto’s ook een foto waar je helemaal op staat, dan heb je de verwachtingen gemanaged bij een eventuele date!

3# Welke tekst zet ik op mijn profiel?

Als je meer wilt dan alleen seks, zet dan wat tekst in je profiel over wie je bent en wat je zoekt of juist niet zoekt! Om het juiste ‘publiek’ te trekken heb ik duidelijke afknappers vermeld op mijn Tinder profiel: ‘Wat me niet boeit: mannen die denken dat ze heel wat zijn, alleen seks, betweters, wazig, bekrompen, niet kunnen bankhangen, passieloos, afhankelijk, sterk gelovig. Herken je je hierin? Swipe dan maar naar links!’ Je zou denken dat dat de juiste mannen weg houdt? Nee, niet allemaal, mannen zijn jagers en houden van een uitdaging!

4# Wanneer swipe ik iemand naar links?

Zodra je zit te swipen merk je dat sommige mannen zich op een aparte manier presenteren. Dit deel is dan ook het meest vermakelijk van het Tinderen. Mannen met grote vissen (as if vrouwen dit aantrekkelijk vinden), mannen met een balkje voor hun PIEP (dan weet je ook wat hij zoekt, een doosje voor om zijn PIEP), mannen met een kind op de eerste foto (get a life… sorry, my opinion), SM mannen met foto zonder gezicht en dominante tekst dat jij toch echt het gesprek moet initiëren… Degene waarbij ik het meest krom heb gelegen is een man die achter zijn auto staat met de achterklep open, naast hem een uitgeklapt campingtafeltje. Hij staat in zijn onderbroek met een verder naakt, niet indrukwekkend lijf, kijkend naar beneden met ja… ja… een wc rol onder z’n arm! Echt, what are you thinking? Geweldig amuserend dus. Deze niet matchende mannen swipe je dus naar links (no match!). Bij geen match kan de man geen contact met je opnemen (appen), perfect!

5# Wanneer swipe ik iemand naar rechts?

Als je iemand leuk vindt, klik je de foto open, bekijk je de andere foto’s even en eventuele tekst (als er iets bij staat, bij mannen is dat vaak een goed teken…). Staat het je aan, dan niet te voorzichtig, gewoon liken! Je kan altijd nog opheffen (zie tip 9). Bij een match kan je met elkaar gaan appen via de Tinder app.

6# Wat doe ik als ik iemand bekends tegenkom?

En nee, hiermee bedoel ik niet een BNN’er, maar gewoon een vader uit een gezin dat je kent van school, een oud collega die gewoon een relatie heeft, een schooldirecteur die een open relatie heeft of je oude baas geeft je een superlike. Ja, allen uit eigen ervaring. Wat je ermee doet ligt aan je relatie met diegene. Je gaat sommige mensen wel wat anders bekijken en dat geldt andersom ook. Zij hebben gezien dat jij op Tinder staat. Sta dus niet versteld van Facebook vriendschapverzoeken of appjes midden in de nacht omdat zij denken: ‘Ze zit op Tinder dus ik maak kans. Fuck it dat ze me niet naar rechts geswiped heeft, zij wil seks en ik heb een plank voor m’n kop.’ Afmaken die gasten, met woorden uiteraard! Helderheid boven alles

7# Wat is een superlike?

Eens per dag mag de man een superlike geven aan iemand. Als vrouw een superlike geven is mogelijk, echter not done, waarom zou je?! Afwijkend van een normale like betekent het dat de vrouw ziet dat de man haar een superlike heeft gegeven, je krijgt hier een appje van en het profiel verschijnt in een blauw kader op de app als je aan het swipen bent. Voel je vereerd… Vaak zijn het jongetjes tussen de 20-25 of oude mannen die op basis van uiterlijk zeker geen kans bij je maken. Maar wie weet is de super like voor jou wel een match!

8# Wat doe ik als ik een match heb?

Niks. Ook al lijkt hij zo leuk, mannen zijn jagers. Geef hem de ruimte om te jagen. Ga ervanuit dat 50% van de mannen überhaupt geen gesprek met je begint. Swipe lekker verder. Hij begint het gesprek wel en anders dan niet.

9# Wat doe ik als ik hem niet meer interessant vind?

Match opheffen. Dit is de meest briljante functionaliteit van Tinder, wees dan ook niet bang om deze te gebruiken. Heerlijk toch, om zonder uitleg gewoon een match op te heffen, feel te power! Niet eens slecht voor de tegenpartij, zij hebben duidelijkheid en hoeven geen zinloze energie in jou te steken! Geloof mij, andersom gebeurd het ook!

10# Geef ik mijn mobiel nummer, om te Whats appen?

Nee. Ook al is iemand zooooo leuk via de app. Als je dan ooit zover bent om iemand te zien kan die hele klik die je via de app had foetsie zijn en dan kom je weer op tip 9. Keep it simple. Vraagt je gesprekspartner het twee keer, terwijl je toch duidelijk bij de eerste vraag hebt aangegeven dat je dit niet doet, zie tip 9. Appen kan namelijk ook gewoon via Tinder zelf. Doe niet zo moeilijk gast.

11# Wanneer ga ik daten met die Tinder gast?

Whenever you feel like it. Ik ben eigenlijk voorstander om interessante mannen snel te ontmoeten in plaats van weken lang te appen. Je kan namelijk pas beoordelen of er echt een match is als je iemand in de ogen kijkt!

Voel je weer vrouw: ga op Tinder als vermaak en neem het allemaal niet te serieus! Onderstaand nog een paar tips van Datingcoach Tim. Have fun!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen