handbagage

Tijdens vliegen alleen handbagage mee

Wil je graag vliegen maar wil je het zo goedkoop mogelijk? Dan moet je tijdens een vlucht alleen handbagage meenemen, die gratis is. Je vraagt je natuurlijk af hoe je alles in jouw kabouterkoffer propt? Dat kan waarschijnlijk ook niet, want vol is vol. Maar er zijn wel slimme tips om je te helpen.

Tijdens vliegen alleen handbagage mee

Kleren meenemen op vakantie is altijd een lastig verhaal. Dit geldt niet alleen voor als je vliegt maar ook wanneer je met een aantal personen met een auto op vakantie gaat. Vol is nu eenmaal vol. Dat geld voor een koffer, maar ook voor een autokofferbak. Maar voorkom dat je een attractie wordt voor anderen bij vertrek op het vliegveld, door gestuntel met je koffer. Wil je dan zo nodig zo goedkoop mogelijk, ga dan thuis gericht te werk. Zodat je tijdens het vliegen alleen handbagage bij je hebt.

Check site van luchtvaartmaatschappij

Thuisgericht te werk gaan kan volgens Chris van Elswijk, bestuurslid bij Vereniging Nederlands Cabinepersoneel, door de site van de luchtvaartmaatschappij te checken. Als het om handbagage gaat heeft zo’n beetje elk bedrijf andere regels voor aantallen, gewicht en formaat. En daar komt nog bij, dat de regels ook nogal eens veranderen. Formaat is erg van belang, want dat ligt vast. Het gewicht van het koffertje zelf daar is winst op te behalen. Een paar kilo aan koffer lichter, kan al snel een paar shirtjes meer opleveren.

Wat heb je echt nodig?

Wat de meest essentiële vraag is bij alles wat je in wilt pakken of het echt nodig is. Geen complete toilettassen en garderobes. Je gaat toch niet de catwalk lopen. Neem geen gezinsverpakkingen mee. De max 100 ml regel zet je al aan tot minder grote flessen. Het is wel aan te raden de miniflesjes in een zip-lock-zakje te doen.  Met een vriend(in) kun je afspreken dat jullie samen met shampoo of tandpasta doen. Pak twee kleine handdoekjes in in plaats van een grote, zware.

70% neemt te veel mee

Drie paar schoenen is genoeg. Gebruik de inhoud van je schoenen om te vullen met sokken of ondergoed. Rollen van kleding geeft supercompacte pakketjes meteen kreukvrij resultaat. Om losslingerende strings en bh’s bij elkaar te houden, zijn slimme waszakjes een uitkomst. Door goed het weer op je bestemming te checken kun je besluiten minder kleding mee te nemen. Gemiddeld 70% van de reizigers neemt te veel mee. Slechter weer voorspeld, dan meer boeken meenemen? Nee, natuurlijk niet. Een e-reader is de ideale oplossing voor iedere vakantie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!