lente schoonmaak

Tijd voor de lente schoonmaak

Ben jij soms ook liever lui dan moe? Zeker als het gaat om het schoonhouden van je huis. Dan moet je daar maar eens werk van gaan maken. Een schoon huis geeft namelijk een opgeruimd gevoel. Heerlijk om lekker fris en met een open lege mind een nieuw seizoen in te gaan, namelijk de lente. Die is al weer wel een paar weken oud, maar aangezien het weer nu pas prettig wordt, gaan we nu aan de schoonmaak. We hebben er zin in.

Basis principes voor lente schoonmaak

Zin om schoon te maken. Daar heb ik niet zo’n last van. Velen met mij, vrees ik voor heel wat alleenwoners of eenpersoonshuishoudens. Maar er zijn best manieren te bedenken om op een snelle en goede manier schoon te maken. Dan hoef je niet dagelijks uren te besteden aan je huishouden. Maar kun je wel schoon het voorjaar verder in.

1. Begin met je zelf

Zorg dat de situatie om schoon te maken zo prettig mogelijk is. Zet een lekker muziekje op, trek een makkelijk thuispak of trainingspak aan en begin met een kopje thee. Het begin is gemaakt door eerst voor je zelf te zorgen.

2. Werk van boven naar beneden

Zorg ervoor dat je met een plumeau of een stofdoek van boven naar beneden werkt. Begin dus bij de hoogste plekke in huis en werk zo naar beneden toe. Een dergelijk principe kun je ook bedenken voor droog en nat. Begin met de droge klusjes, zoals stoffen en stofzuigen, daarna pak je een emmer sop en kun je aan de slag met het waterfestijn, zoals ramen zemen en dweilen.

3. Pak niet alle klussen tegelijk aan

Het slimst is om bij het schoonmaken per huishoudelijke klus te werken. Pak eerst je stofdoek en loop daarmee door de ruimtes die je bedacht had te willen aanpakken. Ga vervolgens in die ruimtes met de stofzuiger aan de slag en pak daarna alle natte klusjes aan. Het bespaart je veel tijd.

4. Neem de plantenspuit te hand

Wen je zelf aan een plantenspuit te gaan gebruiken bij je huishoudelijke werkjes. Heel makkelijk. Je vult je plantenspuit met een beetje allesreiniger en water en je bent klaar om alle vlekken uit je huis te verbannen. Gebruik daarnaast een vaatdoek en de vlekken zijn in een mum van tijd gevlogen.

5. Doe het snel

Houd per huishoudelijke klus een bepaalde tijd in gedachten en zet je timer aan op de telefoon. Maak niet te veel problemen om het huishoudelijk werk. Pieker niet over alles wat nog gedaan moet worden. Het loopt niet weg, die stof, dat is wel jammer. Deel je een huis met iemand, dan kun je afspreken dat ook de taken verdeeld worden. Belangrijk is je zelf niet vergeten te belonen. Een extra koekje bij de koffie, of je favoriete singlesrecept in het vooruitzicht, ook al moet je dat zelf maken, het is een beloning. Jij hebt het verdiend.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!