lente schoonmaak

Tijd voor de lente schoonmaak

Ben jij soms ook liever lui dan moe? Zeker als het gaat om het schoonhouden van je huis. Dan moet je daar maar eens werk van gaan maken. Een schoon huis geeft namelijk een opgeruimd gevoel. Heerlijk om lekker fris en met een open lege mind een nieuw seizoen in te gaan, namelijk de lente. Die is al weer wel een paar weken oud, maar aangezien het weer nu pas prettig wordt, gaan we nu aan de schoonmaak. We hebben er zin in.

Basis principes voor lente schoonmaak

Zin om schoon te maken. Daar heb ik niet zo’n last van. Velen met mij, vrees ik voor heel wat alleenwoners of eenpersoonshuishoudens. Maar er zijn best manieren te bedenken om op een snelle en goede manier schoon te maken. Dan hoef je niet dagelijks uren te besteden aan je huishouden. Maar kun je wel schoon het voorjaar verder in.

1. Begin met je zelf

Zorg dat de situatie om schoon te maken zo prettig mogelijk is. Zet een lekker muziekje op, trek een makkelijk thuispak of trainingspak aan en begin met een kopje thee. Het begin is gemaakt door eerst voor je zelf te zorgen.

2. Werk van boven naar beneden

Zorg ervoor dat je met een plumeau of een stofdoek van boven naar beneden werkt. Begin dus bij de hoogste plekke in huis en werk zo naar beneden toe. Een dergelijk principe kun je ook bedenken voor droog en nat. Begin met de droge klusjes, zoals stoffen en stofzuigen, daarna pak je een emmer sop en kun je aan de slag met het waterfestijn, zoals ramen zemen en dweilen.

3. Pak niet alle klussen tegelijk aan

Het slimst is om bij het schoonmaken per huishoudelijke klus te werken. Pak eerst je stofdoek en loop daarmee door de ruimtes die je bedacht had te willen aanpakken. Ga vervolgens in die ruimtes met de stofzuiger aan de slag en pak daarna alle natte klusjes aan. Het bespaart je veel tijd.

4. Neem de plantenspuit te hand

Wen je zelf aan een plantenspuit te gaan gebruiken bij je huishoudelijke werkjes. Heel makkelijk. Je vult je plantenspuit met een beetje allesreiniger en water en je bent klaar om alle vlekken uit je huis te verbannen. Gebruik daarnaast een vaatdoek en de vlekken zijn in een mum van tijd gevlogen.

5. Doe het snel

Houd per huishoudelijke klus een bepaalde tijd in gedachten en zet je timer aan op de telefoon. Maak niet te veel problemen om het huishoudelijk werk. Pieker niet over alles wat nog gedaan moet worden. Het loopt niet weg, die stof, dat is wel jammer. Deel je een huis met iemand, dan kun je afspreken dat ook de taken verdeeld worden. Belangrijk is je zelf niet vergeten te belonen. Een extra koekje bij de koffie, of je favoriete singlesrecept in het vooruitzicht, ook al moet je dat zelf maken, het is een beloning. Jij hebt het verdiend.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.