boek lezen

Tijd overhouden geeft rust

In een deel van Nederland beginnen vandaag de scholen weer. Dat betekent voor veel ouders vaak ook einde van hun vakantie. Ook voor ouderen die geen kinderen hebben, zal het werk weer hervat gaan worden. Heb je er in jouw vakantie over nagedacht hoe dat je het komende schooljaar omgaat met je kostbare tijd? Want druk wordt het altijd. Maar wat kun je doen om tijd over te houden, bijvoorbeeld voor leuke dingen?

Wat te denken van vroeger opstaan?

Net als Nieuwjaar zo’n moment is om een nieuwe start te maken, is ook de week dat je na de zomervakantie weer aan de slag moet een kans om eventuele veranderingen door te voeren. Wanneer je vond dat je voor de zomervakantie al helemaal goed omging met je beschikbare tijd, dan moet je vooral lekker door gaan. Kun je best wat positieve verandering gebruiken, dan zijn er wel enkele tips te bedenken. Wat te denken van vroeger opstaan?

Start de dag relaxt

Een relaxte start, dat klinkt zo simpel en zo is het ook. Kwam je eigenlijk iedere ochtend een dikke tien minuten te kort, dan is het slim om je wekker de komende tijd zo’n kwartier eerder te laten aflopen. En kwam je geen tijd te kort, maar vind je een beetje rust eigenlijk een fijn vooruitzicht, kom dan ook vroeger uit bed, zodat je rustig kunt ontbijten, het krantje kunt doorkijken en een kopje koffie kunt drinken.

Werk met lijstjes

Ben je een beetje een chaoot en weet je dat van je zelf, dan zou je met een checklist voor de ochtend kunnen werken, voor jouzelf of voor je gezin. Door een tijdje een lijstje af te werken, komt er vanzelf routine in je manier van werken. Douchen! Tanden poetsen! Haren kammen! Vuile kleren in de wasmand!

Ga voorbereid naar bed

Ook al ben je in de avond voordat je gaat slapen eigenlijk al moe, het is handig om toch in de loop van de avond even na te denken over de dag van morgen. Welke kleren ga je aandoen? Moet je ze misschien al even bij elkaar zoeken om te kijken of ze gewassen en gestreken zijn, anders kun je nog iets anders bedenken. Wanneer je ook de zorg hebt voor kinderen is het s’avonds klaarleggen van de kleren bijna een must, om in de ochtend irritatie te voorkomen.

Slim omgaan met je tijd

Wanneer je zorgt dat de ochtend je al een rustiger gevoel bezorgt, kun je ook over de dag heen proberen slimmer met je tijd om te gaan. En het leuke is dat je daar niet erg veel voor hoeft te doen.

1. Zeg vaker nee

Je bent nogal van het ja zeggen wanneer iemand je om hulp vraagt, dat is goed, maar er zijn ook andere collega’s of andere ouders, die ook wel eens een klusje kunnen doen. Je hoeft je niet meteen beschaamd te voelen.

2. Vul de wachttijd

We ontkomen er niet aan dat we veel wachtmomenten hebben in ons dagelijks leven. Bij de tandarts of op het station. Het is tijd die je kunt benutten door nog even een mailtje te versturen, door nog even dat nodige telefoontje te plegen. Of zorg dat je altijd een boek bij je hebt, voor even quality-time voor jezelf.

3. Kook extra

Natuurlijk kun je voor de dag van vandaag boodschappen doen en koken. Je zult beter voor een paar dagen boodschappen doen en wat meer koken dan wat alleen voor die dag nodig is. Wat overblijft kun je verdelen in porties en invriezen. Makkelijk voor komende vollen dagen of voor een dag dat je gewoon even iets luier wilt zijn.

4. Kies voor snel of handig

Er zijn producten op de markt die snelheid beloven. Een snelkookpan, snelreinigers of sneldrogende verf, als voorbeeld. Wanneer je dergelijke producten effectief gebruikt, dan ga je dat zeker voelen in jouw beschikbare tijd. Er zijn ook producten die jou werk uit handen nemen. Het gras kun je laten maaien door een maairobot en er is ook een stofzuiger op de markt die jou niet meer nodig heeft. Dan kun je lekker met je boek en een kopje koffie op de bank gaan zitten, je moet alleen even je voeten omhoog houden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.