afknapper taalfouten

Tijd om na te denken

Enkele weken geleden schreef ik over mijn perikelen met mijn Macbook. Dat ik me zo single kon voelen als alles tegenloopt. We zijn nu ruim 3 weken verder. Mijn laptop is ondertussen 1 dag thuis geweest uit de ziekenboeg. De dag daarop heb ik hem maar naar Utrecht laten opsturen voor een grote kijkoperatie.

Herstel in uitvoering

Ondertussen is er vast gesteld wat er loos is. Of ik er vervolgens mee akkoord wil gaan om dat onderdeel te bestellen en te laten vervangen. Dat was vorige week, nu zit ik met smacht te wachten op het bericht wanneer mijn laptop weer hersteld is en weer aan het werk kan. “Bedankt voor de bevestiging voor de herstel opdracht “, vorige week vrijdag, “het onderdeel is besteld”, dat was dinsdag, “het onderdeel dat besteld is, is binnen en we gaan er mee aan de slag”, dat was vandaag. Ik heb mijn grootste twijfel of ik morgen een bericht krijg dat de hersteloperatie met succes is uitgevoerd en dat de patiënt naar huis mag. Dit proces is duidelijk een geval van herstel in uitvoering en zeker geen werk in uitvoering. Het werk thuis ligt namelijk helemaal stil.

Het lijkt wel een stoplicht

Een ander euvel waarover ik laatst ook al vertelde was het aanmaken van accounts op de computer en op mijn iPhone. Tot overmaat van ramp begint mijn internet dusdanige kuren te vertonen dat ik van mijn nieuwe abonnement HEEEEL VEEEEL nog o,o MB binnen mijn bundel verbruikt blijkt te hebben. Het werkt gewoon niet. Ook op mijn pc begint internet spontaan uit te vallen.  Het kan toch niet zijn dat ik de hele dag door mijn huis moet lopen op te kijken waar ik een beetje internet kan opvangen. Het lijkt wel een stoplicht. Dan mag ik weer even, dan moet ik gaan oppassen en dan is er gewoon echt pas op de plaat.

Noodgedwongen stil staan

Computers en mobiele telefoons moeten het gewoon doen, zeker als je alle benodigde abonnementen netjes betaalt. Jullie denken nu natuurlijk dat ik me nu nog veel meer single zal voelen. Nog meer dan een maand geleden. Dat is soms ook wel. Maar doordat je ineens veel minder kunt, ga je dingen op een andere manier doen. Ik kreeg ineens meer tijd om over mijn leventje na te denken, en dat is eigenlijk wel goed om daar, wel of niet noodgedwongen, bij stil te staan.

Overzien is een groot woord

Nadenken over mijn leven te midden van anderen. Die anderen zijn mijn kinderen, mijn vriend, mijn ouders, mijn collega, mijn ex, mijn broer en zus, mijn vriendinnen, mijn opdrachtgevers, mijn netwerkkring. Wanneer je even uit je drukke bezigheden wordt gehaald, dan stap je een soort van naar buiten en kun je iets meer op een afstand alles bezien. Je wordt dan uit je normale doen gehaald. Maar wat is je normale doen? Dat is natuurlijk ook een manier van leven die er in de loop van tijd insluipt. Het geheel overzien kan ik niet zeggen, want dat vind ik een groot woord.

Positiviteit voorop

Wat ik wel bedacht heb de laatste weken te midden van mijn overdenkingen is dat ik zaken die mij te veel energie kosten en me niets positiefs gaven, maar beter kan laten. Daarmee creëer ik ruimte, krijg ik meer lucht om wat me wel bevalt meer aandacht te geven. Het schrijven van columns voor Singlessite.nl samen met Monique vind ik heerlijk.  Het maken van foto’s blijft mijn passie. Genoeg tijd voor mijn kinderen hebben geeft mij nog steeds veel voldoening. Concretere plannen maken voor de toekomst van mijn vriend en mij. De band met familie goed houden is soms wat lastig, maar mijn ouders zijn dat meer dan waard.  Mijn ex verder weg zetten, want ik heb op hem toch geen invloed. Mijn vriendinnen weer meer laten voelen dat ze belangrijk voor me zijn, al zoveel jaren lang. Ook mijn inwendige stoplicht moet op groen.

Nu zie ik dat ik weer internet heb, het afgelopen uur niet. Ga ik maar snel gebruiken om deze column te plaatsen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!