besparen uit eten

Tien foutste maaltijden tijdens eerste date

Spaghetti eten tijdens jullie eerste date, naar het voorbeeld van Lady en de Vagebond, is geen goed idee. Dat blijkt uit een peiling van de Britse receptensite Food Network. Ruim 60 procent van de geënquêteerden vindt spaghetti niet geschikt voor een eerste date.

Foute maaltijden 1e date

Dat komt voornamelijk omdat het gerecht moeilijk te eten is. Het risico om met de glibberige sliertjes te klungelen is te groot. Ook ribbetjes eet je beter niet tijdens een eerste date. Het vlees eraf knagen werkt niet bepaald erotiserend. Verder laat je ook beter lookbroodjes achterwege als je later op de avond wil kussen.

Zelfbereide maaltijd
Wie zijn date echt wil verbazen, doet er goed aan om zelf een maaltijd klaar te maken. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze sneller gevoelens krijgen als iemand in de eerste weken voor hem of haar kookt.

“Een heerlijke maaltijd bereiden bewijst dat je veel moeite wil doen,” stelt Nick Thorogood van Food Network. Hij geeft ook nog mee dat koken een uitstekende manier is om je date beter te leren kennen. Uit de enquêteresultaten blijkt immers dat ongeveer de helft van de ondervraagden vindt dat de bereide maaltijd de persoonlijkheid van de kok in kwestie reflecteert.

Etiquette
Maar je weg kennen in de keuken is niet voldoende. Ook goede tafelmanieren zijn een must als je een goede indruk wil maken. Eén op vijf maakt zich snel uit de voeten als de date niet netjes kan eten. Te veel etiquette is ook niet goed. Zo’n 84 procent zou een tweede afspraakje niet zien zitten als hun potentiële geliefde een servet over zich legt om geen vlekken te maken.

De top tien foutste maaltijden tijdens een eerste afspraakje

1. Spaghetti Bolognese
2. Ribbetjes
3. Escargots
4. Oesters
5. Rauwe steak
6. Lookbroodjes
7. Gebakken bonen
8. Spaghetti carbonara
9. Noedels
10. Krab

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!