besparen uit eten

Tien foutste maaltijden tijdens eerste date

Spaghetti eten tijdens jullie eerste date, naar het voorbeeld van Lady en de Vagebond, is geen goed idee. Dat blijkt uit een peiling van de Britse receptensite Food Network. Ruim 60 procent van de geënquêteerden vindt spaghetti niet geschikt voor een eerste date.

Foute maaltijden 1e date

Dat komt voornamelijk omdat het gerecht moeilijk te eten is. Het risico om met de glibberige sliertjes te klungelen is te groot. Ook ribbetjes eet je beter niet tijdens een eerste date. Het vlees eraf knagen werkt niet bepaald erotiserend. Verder laat je ook beter lookbroodjes achterwege als je later op de avond wil kussen.

Zelfbereide maaltijd
Wie zijn date echt wil verbazen, doet er goed aan om zelf een maaltijd klaar te maken. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze sneller gevoelens krijgen als iemand in de eerste weken voor hem of haar kookt.

“Een heerlijke maaltijd bereiden bewijst dat je veel moeite wil doen,” stelt Nick Thorogood van Food Network. Hij geeft ook nog mee dat koken een uitstekende manier is om je date beter te leren kennen. Uit de enquêteresultaten blijkt immers dat ongeveer de helft van de ondervraagden vindt dat de bereide maaltijd de persoonlijkheid van de kok in kwestie reflecteert.

Etiquette
Maar je weg kennen in de keuken is niet voldoende. Ook goede tafelmanieren zijn een must als je een goede indruk wil maken. Eén op vijf maakt zich snel uit de voeten als de date niet netjes kan eten. Te veel etiquette is ook niet goed. Zo’n 84 procent zou een tweede afspraakje niet zien zitten als hun potentiële geliefde een servet over zich legt om geen vlekken te maken.

De top tien foutste maaltijden tijdens een eerste afspraakje

1. Spaghetti Bolognese
2. Ribbetjes
3. Escargots
4. Oesters
5. Rauwe steak
6. Lookbroodjes
7. Gebakken bonen
8. Spaghetti carbonara
9. Noedels
10. Krab

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips