vliegtickets

Tickets voor weinig

Op reis en zelf je ticket en locatie boeken kán veel voordeel opleveren, maar ook voor onaangename verrassingen zorgen. Er zijn manieren om voordelig te boeken en op safe te spelen. Tickets voor weinig. Ooit kon je voor de beste prijzen het best zo lang mogelijk wachten met het boeken van je tickets. Die tijden zijn voorbij. Vliegmaatschappijen werken namelijk met vraag en aanbod, waardoor de prijs voor een ticket van dag tot dag kan verschillen.

Tickets voor weinig

Er zijn wel een paar tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen.

1. Opgelet voor stuntprijzen

De meeste vliegmaatschappijen stunten zo’n tien tot zeven maanden van tevoren met hun prijzen. Helemaal zeker is het niet, maar het schijnt dat vliegtickets op dinsdagmiddag het goedkoopst zijn, omdat de meeste vliegmaatschappijen op dinsdag hun nieuwste acties online zetten. Ook hebben veel vliegmaatschappijen speciale actieweken waarin ze hun tickets extra voordelig aanbieden. De addertjes onder het gras moet je wel in de gaten houden. Denk aan heel lange overstaptijd, torenhoge extra kosten voor je bagage of vluchten die vertrekken vanuit Brussel of Düsseldorf.

2. Vertrekhavens buitenland

Vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven kan veel geld schelen, maar houdt in je totale prijsberekening dan wel rekening met de extra brandstof- of transportkosten die de reis naar die plek met zich meebrengt of het parkeergeld dat je daar moet betalen.

3. Spotten op internet

‘Spotten’ is een sport geworden op internet. Er zijn veel bloggers die fulltime het internet af speuren op zoek naar de goedkoopste tickets en pakketreizen. Eén daarvan is Ticketspy. Abonneer je op de nieuwsbrief en je krijgt de beste aanbiedingen van verschillende aanbieders in je mailbox. Op skyscanner.nl kun je een prijsalarm inschakelen. Je krijgt dan een melding als de ticketprijzen voor een specifieke bestemming dalen. Volg ook de verschillende vliegmaatschappijen via Facebook of Twitter. De beste aanbiedingen komen soms alleen daar voorbij.

4. Flexibiliteit

Misschien wel het allerbelangrijkst in de speurtocht naar het goedkoopste ticket: flexibiliteit. Ticketprijzen kunnen per dag enorm uiteenlopen. Plan je vakantie op basis van de goedkoopste tarieven en tel uit je winst. Soms is het trouwens zelfs goedkoper om twee enkeltjes te boeken dan een retourtje.

De extreem flexibele, avontuurlijke en prijsbewuste globetrotter heeft aan skyscanner.nl een goede site: hier kun je je bestemming volledig af laten hangen van de prijs. Voer het vertrekland en een globale reisdatum in et voilà: je krijgt meteen een lijst van de allergoedkoopste vliegtickets naar uiteenlopende bestemmingen. Nu alleen nog speuren naar een goedkope accommodatie.

 5. Reisadviseurs voor persoonlijk advies

Al met al kost het zelf boeken van een vakantie ongelooflijk veel researchwerk en tijd. Heb je die tijd en vind je het leuk om te doen? Dan loont het de moeite om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Maar wees je bewust van de valkuilen. Reisbureaus zijn inmiddels op hun retour, maar een zelfstandig reisadviseur heeft dezelfde contacten met reisorganisaties, geeft je persoonlijk advies, denkt met je mee en is een vraagbaak zowel voor als tijdens de vakantie. In sommige gevallen is dat een goed alternatief.” Dat geldt ook voor vliegmaatschappijen. Bovendien is bij een pakketreis meestal álles inbegrepen: transfer naar het verblijf of een huurauto, verzekeringen en een contactpersoon ter plaatse.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!