goede voornemens werkvloer

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek van het Werkgeluk Instituut Nederland in samenwerking met Fontys Hogescholen. Alleenstaanden beoordelen hun werkgeluk lager dan voor de coronacrisis. ‘We maken ons zorgen over deze groep’, zegt psycholoog en partner bij het Werkgeluk Instituut Nederland Lieke Bezemer.

Alleenstaande thuiswerkers

Alleenstaande thuiswerkers worden dubbel getroffen door de coronacrisis – hun sociale contacten op het werk vallen weg én ze kunnen niet terugvallen op een thuissituatie, wat niet-alleenstaande thuiswerkers weer wel kunnen. Beoordeelden alleenstaanden zichzelf met een 7.7 voor de crisis, nu is dat 6.9. En de onderzoekers vermoeden dat dat cijfer nog verder zal dalen naarmate de situatie voortduurt.

Rol werkgevers

We zien een risico waar we werkgevers voor waarschuwen. Als leidinggevende heb je een zorgplicht, de rol van de werkgever zou daarin mogen veranderen. We zien nu dat werkgevers vaak invullen waar de behoefte van de werknemer ligt, maar het is maatwerk. Meet het, ga in gesprek met je werknemer.’

Contact collega’s

We kijken niet specifiek naar alleenstaanden’, zegt Kimbery Schelle, Lead employee well being bij de Rabobank,”maar we zien wel dat vooral jonge collega’s het thuiswerken lastig vinden, met name waar het gaat om contact met collega’s’. Rabobank laat volgens Schelle teams beperkt toe op kantoor en zoekt het heil in creatieve digitale oplossingen zoals een digitale lunchwandeling met een willekeurige collega.

Bron: BNR

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!