goede voornemens werkvloer

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek van het Werkgeluk Instituut Nederland in samenwerking met Fontys Hogescholen. Alleenstaanden beoordelen hun werkgeluk lager dan voor de coronacrisis. ‘We maken ons zorgen over deze groep’, zegt psycholoog en partner bij het Werkgeluk Instituut Nederland Lieke Bezemer.

Alleenstaande thuiswerkers

Alleenstaande thuiswerkers worden dubbel getroffen door de coronacrisis – hun sociale contacten op het werk vallen weg én ze kunnen niet terugvallen op een thuissituatie, wat niet-alleenstaande thuiswerkers weer wel kunnen. Beoordeelden alleenstaanden zichzelf met een 7.7 voor de crisis, nu is dat 6.9. En de onderzoekers vermoeden dat dat cijfer nog verder zal dalen naarmate de situatie voortduurt.

Rol werkgevers

We zien een risico waar we werkgevers voor waarschuwen. Als leidinggevende heb je een zorgplicht, de rol van de werkgever zou daarin mogen veranderen. We zien nu dat werkgevers vaak invullen waar de behoefte van de werknemer ligt, maar het is maatwerk. Meet het, ga in gesprek met je werknemer.’

Contact collega’s

We kijken niet specifiek naar alleenstaanden’, zegt Kimbery Schelle, Lead employee well being bij de Rabobank,”maar we zien wel dat vooral jonge collega’s het thuiswerken lastig vinden, met name waar het gaat om contact met collega’s’. Rabobank laat volgens Schelle teams beperkt toe op kantoor en zoekt het heil in creatieve digitale oplossingen zoals een digitale lunchwandeling met een willekeurige collega.

Bron: BNR

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?