goede voornemens werkvloer

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek van het Werkgeluk Instituut Nederland in samenwerking met Fontys Hogescholen. Alleenstaanden beoordelen hun werkgeluk lager dan voor de coronacrisis. ‘We maken ons zorgen over deze groep’, zegt psycholoog en partner bij het Werkgeluk Instituut Nederland Lieke Bezemer.

Alleenstaande thuiswerkers

Alleenstaande thuiswerkers worden dubbel getroffen door de coronacrisis – hun sociale contacten op het werk vallen weg én ze kunnen niet terugvallen op een thuissituatie, wat niet-alleenstaande thuiswerkers weer wel kunnen. Beoordeelden alleenstaanden zichzelf met een 7.7 voor de crisis, nu is dat 6.9. En de onderzoekers vermoeden dat dat cijfer nog verder zal dalen naarmate de situatie voortduurt.

Rol werkgevers

We zien een risico waar we werkgevers voor waarschuwen. Als leidinggevende heb je een zorgplicht, de rol van de werkgever zou daarin mogen veranderen. We zien nu dat werkgevers vaak invullen waar de behoefte van de werknemer ligt, maar het is maatwerk. Meet het, ga in gesprek met je werknemer.’

Contact collega’s

We kijken niet specifiek naar alleenstaanden’, zegt Kimbery Schelle, Lead employee well being bij de Rabobank,”maar we zien wel dat vooral jonge collega’s het thuiswerken lastig vinden, met name waar het gaat om contact met collega’s’. Rabobank laat volgens Schelle teams beperkt toe op kantoor en zoekt het heil in creatieve digitale oplossingen zoals een digitale lunchwandeling met een willekeurige collega.

Bron: BNR

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!