Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
sekstoerisme thailand
4 maart 2018

Thailand wil imago van seksbestemming kwijt

‘Als je een seksbestemming wil, ga naar Thailand’, zei een Gambiaanse minister in een interview. Reden voor de Thaise regering om iets te doen aan de reputatie van het land als plaats voor sekstoerisme.

Imago sekstoerisme

De Thaise regering wil iets doen aan de reputatie die haar land heeft als een plek voor sekstoerisme, na een controversiële opmerking van een Gambiaanse minister. ‘We moeten toegeven dat deze reputatie al een tijdje van kracht is’, zei premier Prayut Chan-o-cha op een persconferentie. Gambia kan net zo goed hand in eigen boezem steken want het heeft evenals Thailand een behoorlijke reputatie als het gaat om sekstoerisme. Alleen in Gambia gaat het voornamelijk om sekstoerisme voor vrouwen van middelbare leeftijd.

‘Doe het niet’

‘Er zijn nog altijd mensen die dit beroep (van sekswerker, red.) uitoefenen. Alle partijen moeten dit probleem aanpakken. We moeten het besef versterken dat dit beroep niet goed is. Doe het niet’, aldus Prayut.

De opmerking van de premier volgt op een uitlating van de Gambiaanse minister van Toerisme en Cultuur Hamat Bah. Hij zei dat Thailand een seksbestemming is. ‘Wij (Gambia, red.) zijn geen seksbestemming. Als je een seksbestemming wil, ga naar Thailand’, aldus Bah in een interview. De Gambiaanse minister deed de uitspraak al midden januari, maar ze trok pas de aandacht nadat een reiswebsite er afgelopen weekend over had bericht. Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een brief naar de Thaise ambassade in Senegal gestuurd, die jurisdictie heeft in Gambia, om zijn ongenoegen te uiten over de opmerking.

120.000 sekswerkers

Volgens de Thaise minister van Cultuur, Veera Rojpojchanarat, is de reputatie van Thailand al wat verbeterd. ‘Vroeger bestond dit imago maar nu heeft de Thaise toeristische sector zich meer geconcentreerd op culturele aspecten. De kwaliteit van de industrie is verbeterd’, zei Veera.

De Thaise seksindustrie ontstond in de jaren 70, onder impuls van het aanwezige Amerikaans militair personeel tijdens de Vietnamoorlog. In principe is prostitutie illegaal in het land, maar dat verbod wordt niet streng gehandhaafd. Thailand telt volgens het ministerie van Volksgezondheid zo’n 120.000 sekswerkers.

Thai & sekstoerisme

Interessant is dat het sekstoerisme in Thailand zeker niet alleen door toeristen in stand wordt gehouden. Thaise mannen lusten er doorgaans wel pap van en wanneer ze het zich niet kunnen veroorloven om er een ‘buitenvrouw’ op na te houden dan is een prostitueebezoek doodgewoon en een betaalbaar alternatief.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Single maar niet alleen naar Thailand

Deel je de unieke ervaringen tijdens een rondreis door Thailand liever...

Geen olifantenritjes meer in Angkor Wat in Cambodja

Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld. Dat juist...

Redenen waarom China de ideale bestemming is voor single reizen

Met de vakanties op komst is het eens tijd voor een...

Drie keer een fijn alternatief voor je Sri Lanka reis

Wat te doen als je een reis had geboekt en niet...

Bijzondere reisbestemming: Oezbekistan

Tijdens een avontuurlijke rondreis door Oezbekistan kom je langs eeuwenoude steden...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Shoestring - Groepsreizen