sekstoerisme thailand

Thailand wil imago van seksbestemming kwijt

‘Als je een seksbestemming wil, ga naar Thailand’, zei een Gambiaanse minister in een interview. Reden voor de Thaise regering om iets te doen aan de reputatie van het land als plaats voor sekstoerisme.

Imago sekstoerisme

De Thaise regering wil iets doen aan de reputatie die haar land heeft als een plek voor sekstoerisme, na een controversiële opmerking van een Gambiaanse minister. ‘We moeten toegeven dat deze reputatie al een tijdje van kracht is’, zei premier Prayut Chan-o-cha op een persconferentie. Gambia kan net zo goed hand in eigen boezem steken want het heeft evenals Thailand een behoorlijke reputatie als het gaat om sekstoerisme. Alleen in Gambia gaat het voornamelijk om sekstoerisme voor vrouwen van middelbare leeftijd.

‘Doe het niet’

‘Er zijn nog altijd mensen die dit beroep (van sekswerker, red.) uitoefenen. Alle partijen moeten dit probleem aanpakken. We moeten het besef versterken dat dit beroep niet goed is. Doe het niet’, aldus Prayut.

De opmerking van de premier volgt op een uitlating van de Gambiaanse minister van Toerisme en Cultuur Hamat Bah. Hij zei dat Thailand een seksbestemming is. ‘Wij (Gambia, red.) zijn geen seksbestemming. Als je een seksbestemming wil, ga naar Thailand’, aldus Bah in een interview. De Gambiaanse minister deed de uitspraak al midden januari, maar ze trok pas de aandacht nadat een reiswebsite er afgelopen weekend over had bericht. Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een brief naar de Thaise ambassade in Senegal gestuurd, die jurisdictie heeft in Gambia, om zijn ongenoegen te uiten over de opmerking.

120.000 sekswerkers

Volgens de Thaise minister van Cultuur, Veera Rojpojchanarat, is de reputatie van Thailand al wat verbeterd. ‘Vroeger bestond dit imago maar nu heeft de Thaise toeristische sector zich meer geconcentreerd op culturele aspecten. De kwaliteit van de industrie is verbeterd’, zei Veera.

De Thaise seksindustrie ontstond in de jaren 70, onder impuls van het aanwezige Amerikaans militair personeel tijdens de Vietnamoorlog. In principe is prostitutie illegaal in het land, maar dat verbod wordt niet streng gehandhaafd. Thailand telt volgens het ministerie van Volksgezondheid zo’n 120.000 sekswerkers.

Thai & sekstoerisme

Interessant is dat het sekstoerisme in Thailand zeker niet alleen door toeristen in stand wordt gehouden. Thaise mannen lusten er doorgaans wel pap van en wanneer ze het zich niet kunnen veroorloven om er een ‘buitenvrouw’ op na te houden dan is een prostitueebezoek doodgewoon en een betaalbaar alternatief.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!