teveel alcohol ongelukken

Teveel gedronken: vermijdt deze plaatsen

Iedereen die wel eens te diep in het glaasje heeft gekeken moet erkennen dat het eenvoudigste opdrachtje een helse uitdaging wordt. Veilig naar huis fietsen of de trap oplopen zonder te vallen, vergt evenveel concentratie als een beklimming van de Mount Everest. Dat blijkt nu ook uit een nieuw Brits onderzoek. 

Gevaarlijke plekken

De website Drugabuse.com deed een onderzoek naar de meest gevaarlijke plekken in huis voor drankorgels. De trap staat met stip op de eerste plaats, aangezien maar liefst 17% van de ongevallen daar plaatsvinden. Een gladde vloer en de fiets zijn halsbrekende plekken voor dronkenlappen.

Drugs en alcohol

“Drugs en alcohol zorgen ervoor dat zelfs de kleinste taken zeer gevaarlijk kunnen worden”, zo zegt Drugabuse tegen de Britse Metro. De website zet zich in voor meer informatie omtrent veilig alcohol en drugsgebruik. Met het onderzoek willen ze aantonen dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

plekken bezeren dronken

Onder invloed

“Mannen en vrouwen van vele leeftijden bezeren zichzelf terwijl ze onder invloed zijn. Allemaal ongelukken die in een nuchtere staat niet hadden plaatsgevonden. Simpel gezegd: het gebruik van alcohol verhoogt de kans op ongelukken in ongeveer elke situatie.”

Beschonken bezeren

De plaatsen waar beschonken mensen zich het meest bezeren, zijn dan ook geen verrassing. Zo verwonden ze voornamelijk hun hoofd, gezicht en hun edele delen.

dronken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.