eten kerstdiner

Teveel eten meest gehate kersttraditie

De feestdagen staan in Nederland garant voor uitgebreid tafelen met familie of vrienden en gezelligheid. Opmerkelijk is dat veel eten en drinken met kerst wordt gezien als een van de meest vreselijke kersttradities en tegelijkertijd ook als een onmisbaar ingrediënt voor de feestdagen. Dit blijkt uit onderzoek van Groupon onder 1.097 respondenten.  

Gehate kersttradities

Ondanks dat we het allemaal doen, is het een van de meest gehate dingen aan kerst: eten. Het vele eten en drinken is voor 28% het meest vervelende aan kerst. Ze vinden het bijna net zo erg als de kerstfiles en vertragingen onderweg wat met 35% op nummer 1 staat.

De top 5 van meest vreselijke kerstdingen ziet er als volgt uit:

1.      Kerstfiles en vertragingen (35%)

2.      Veel eten en drinken (28%)

3.      Samenzijn met schoonfamilie (11%)

4.      Doen alsof ik blij ben dat het kerst is (9%)

5.      Cadeaus kopen voor mensen die ik niet leuk vind (9%)

Traditionele kerst

Kerst wordt in Nederland nog steeds traditioneel gevierd met alles erop en eraan, zo blijkt uit het onderzoek van Groupon. Kerstversiering binnen en buiten, lekker eten, kerstkaarten en een echte kerstboom mogen niet ontbreken. Met name de kerstversiering en, ja toch ook de grote maaltijden horen er met kerst gewoon echt bij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!