eerste keer seks
9 February 2017

Test je seksleven met één simpele vraag

Toegegeven, je hebt er wel een partner voor nodig…. Maar dan is je seksleven eenvoudig te testen. Met één simpele vraag zelfs volgens de Britse seks- en relatie-expert Tracey Cox. Meer is er niet voor nodig om te weten te komen of jouw seksleven bevredigend is. Daarnaast geeft ze nog vier tips mee die dat leven tussen de lakens een boost kunnen geven, als er nog ruimte is voor verbetering.

Aanraken

“Op welke drie plekken wordt je partner het liefst aangeraakt?”, dat is de vraag die moet bepalen of jouw seksleven al dan niet bevredigend is. Volgens de Britse expert in seks en relaties Tracey Cox zegt het antwoord op die vraag alles over de seksuele relatie tussen jou en je partner. Kan je geen drie plekken opnoemen, dan is er nog ruimte voor verbetering.

Erogene zones

“Als je nog geen drie erogene zones bij je partner kan opnoemen, hoe kan je dan de beste minnaar worden die hij of zij ooit gehad heeft?”, klinkt het. “Geweldige partners realiseren zich daarnaast dat die zones afhankelijk zijn van je gemoedstoestand, stress en tijd van de maand, en ook hoe moe, gelukkig of dronken we zijn.” Of je nu drie plekken kan opnoemen of niet, Cox geeft voor iedereen nog vier methodes mee die je leven tussen de lakens een niveau de hoogte in kunnen tillen.

  1. De magneetmethode

Heeft de ene persoon vaker zin dan de ander? Probeer dan de magneetmethode uit, vooral handig voor koppels die het moeilijk vinden om hardop te zeggen of ze zin hebben of niet. Alles wat je nodig hebt zijn twee koelkastmagneten, voor elke partner eentje. Heb je veel zin in seks? Verplaats je magneet dan naar boven. Omgekeerd kan je minder lust aangeven door je magneet naar beneden te verplaatsen.

  1. De ‘ik neem de leiding’ libido booster

Een vaak gehoorde klacht bij koppels is dat één persoon altijd het initiatief moet nemen voor er op seksueel vlak iets gebeurt. Vaak is het de partner met het laagste libido die geen initiatief neemt. Hij of zij is bang dat bijvoorbeeld een kus meteen seks zal uitlokken, als die daar geen zin in heeft. Spreek af dat één iemand die week initiatief mag nemen en ook de leiding neemt bij seksueel contact. De ander heeft als taak om passief te ondergaan.

  1. De klok

Ruzie? Zet eens een klokje met een timer op vijf minuten. Laat je partner tijdens die vijf minuten helemaal uitspreken en zijn verhaal doen, en wissel daarna om. Blijf wisselen tot je allebei het gevoel hebt dat je heel je verhaal hebt kunnen doen. Daardoor zorg je ervoor dat je naar elkaar luistert, wat druk en stress op je relatie weghaalt en ook je seksleven ten goede zal komen.

  1. De lustige grabbelton

Deze methode van Cox werkt bij koppels die al langer samen zijn en wat meer vuur in hun seksleven kunnen gebruiken. Neem pen en papier en schrijf allebei 10 dingen op die je wel eens wil doen tussen de lakens. Neem daar gerust een week de tijd voor, en schrijf alleen op wat je zelf wil – zonder na te denken wat je partner ervan vindt. Allebei klaar? Overloop dan samen de lijst, en kijk over een ‘match’ is. Steek die gezamenlijke fantasieën samen in een doos, en grabbel erin als jullie eens iets bijzonders willen proberen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...