voorkom een jetlag

Telkens zo moe: dat kan hier weleens aan liggen

Voel jij je telkens zo moe ondanks dat je goed geslapen hebt en niks inspannends hebt gedaan? Het overkomt iedereen weleens, maar als dit vaker wel dan niet gebeurt, gaat er iets mis. Deze vijf banale oorzaken kan je makkelijk aanpakken.

  1. Te weinig beweging

Van fysieke inspanning word je moe? Fout. Ja, je bent meteen nadien lichamelijk wat uitgeput, maar tegelijk krijg je er een enorme energiestoot van. Bovendien slaap je beter en voel je je beter in je vel, wat ook voor extra energie zorgt. Win-win.

  1. Te weinig ijzer

IJzer zorgt ervoor dat je rode bloedcellen aanmaakt die op hun beurt zorgen voor de verspreiding van zuurstof doorheen je lichaam. Te weinig ijzer zorgt dus voor te weinig zuurstof en te weinig energie. Als je denkt dat dit de oorzaak van je vermoeidheid is, kan je langsgaan bij de dokter voor een bloedonderzoek. Ook ijzerhoudende voeding eten is een goed idee – denk aan rood vlees, donkere bladgroenten, noten…

  1. Te weinig water

Wie te weinig drinkt, merkt daar al snel de gevolgen van. Je krijgt hoofdpijn, bent oververmoeid en hebt moeite om je te concentreren. Maak er dus een gewoonte van om elke dag voldoende te drinken. Neem bijvoorbeeld standaard een flesje water met je mee of houd op een papiertje (of je smartphone) bij hoeveel glazen water je al hebt gedronken.

  1. Te veel rommel

Rommel zorgt voor onrust in je huis en in je hoofd. En hoe meer rust je kan vinden, hoe meer uitgerust je bent. Ga eens grondig door je huis, ruim alles op en houd het bij. Als je daar moeite mee hebt, kan je ook tien minuutjes per dag inplannen voor een kleine opruimsessie. Hetzelfde geldt trouwens voor je bureau.

  1. Te veel suiker

Van suiker krijg je tijdelijk een sugar rush, maar uiteindelijk zink je weg in een dipje. Vervolgens eet of drink je weer suiker om energie te krijgen. Uiteindelijk beland je dus in een vicieuze cirkel die heel ongezond voor je is. Stoppen of minderen met suiker vraagt even een inspanning, maar loont op de lange termijn. Dus leg die zak snoep maar aan de kant.

 

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!