voorkom een jetlag
15 November 2018

Telkens zo moe: dat kan hier weleens aan liggen

Voel jij je telkens zo moe ondanks dat je goed geslapen hebt en niks inspannends hebt gedaan? Het overkomt iedereen weleens, maar als dit vaker wel dan niet gebeurt, gaat er iets mis. Deze vijf banale oorzaken kan je makkelijk aanpakken.

  1. Te weinig beweging

Van fysieke inspanning word je moe? Fout. Ja, je bent meteen nadien lichamelijk wat uitgeput, maar tegelijk krijg je er een enorme energiestoot van. Bovendien slaap je beter en voel je je beter in je vel, wat ook voor extra energie zorgt. Win-win.

  1. Te weinig ijzer

IJzer zorgt ervoor dat je rode bloedcellen aanmaakt die op hun beurt zorgen voor de verspreiding van zuurstof doorheen je lichaam. Te weinig ijzer zorgt dus voor te weinig zuurstof en te weinig energie. Als je denkt dat dit de oorzaak van je vermoeidheid is, kan je langsgaan bij de dokter voor een bloedonderzoek. Ook ijzerhoudende voeding eten is een goed idee – denk aan rood vlees, donkere bladgroenten, noten…

  1. Te weinig water

Wie te weinig drinkt, merkt daar al snel de gevolgen van. Je krijgt hoofdpijn, bent oververmoeid en hebt moeite om je te concentreren. Maak er dus een gewoonte van om elke dag voldoende te drinken. Neem bijvoorbeeld standaard een flesje water met je mee of houd op een papiertje (of je smartphone) bij hoeveel glazen water je al hebt gedronken.

  1. Te veel rommel

Rommel zorgt voor onrust in je huis en in je hoofd. En hoe meer rust je kan vinden, hoe meer uitgerust je bent. Ga eens grondig door je huis, ruim alles op en houd het bij. Als je daar moeite mee hebt, kan je ook tien minuutjes per dag inplannen voor een kleine opruimsessie. Hetzelfde geldt trouwens voor je bureau.

  1. Te veel suiker

Van suiker krijg je tijdelijk een sugar rush, maar uiteindelijk zink je weg in een dipje. Vervolgens eet of drink je weer suiker om energie te krijgen. Uiteindelijk beland je dus in een vicieuze cirkel die heel ongezond voor je is. Stoppen of minderen met suiker vraagt even een inspanning, maar loont op de lange termijn. Dus leg die zak snoep maar aan de kant.

 

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

Waarom is een kat een leuke huisgenoot?

Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen....

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

7 manieren waarop lezen je relatie verbetert

Dacht je dat lezen gewoon leuk was? Het kan ook goed...

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

singlessite gidsen

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...