bericht na eerste date

Telefoongebruik funest tijdens romantische date

De romantiek is in Nederland nog lang niet dood. Sterker nog, Nederlandse singles zijn in Europa koploper als het gaat om het geloven in romantiek. Maar de komst van de smartphone maakt het niet altijd makkelijk voor de romantische singles. Zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl*. Je telefoon pakken tijdens een date is een enorme afknapper, volgens datend Nederland.

Berichtjes

Berichtjes sturen tijdens een date is een no go! 7 op de 10 singles kunnen dit absoluut niet waarderen. Opvallend want ruim de helft van de respondenten geeft aan wel op een berichtje te antwoorden als ze die ontvangen tijdens een date. Waarschijnlijk als de ander even een bezoek brengt aan het toilet.

Interesse

Psychotherapeut Chiara Bijl, “De techniek heeft ons dating gedrag enorm veranderd. We besteden dagelijks uren met onze telefoons en het is heel normaal om je telefoon er even bij te pakken tijdens een gesprek. Tijdens het daten ligt dat toch wat gevoeliger. Als je aan het daten bent is het belangrijk dat de ander interesse in je toont en niet ondertussen met allerlei andere zaken bezig is. Telefoongebruik tijdens het daten voelt vaak toch als desinteresse of dat jij als persoon niet genoeg bent. Dat is niet het gevoel wat we graag hebben tijdens een date. En dan is het pakken van je telefoon tijdens een goed gesprek niet zo’n heel goed idee.”

Eerste berichtje moet van de man komen

In Nederland geloven we nog volop in de romantiek, maar we gaan wel mee met onze tijd. Hoewel veel vrouwen nog steeds de hoffelijkheid van de man erg kunnen waarderen, durven ze zelf ook vaker de eerste stap te zetten. Zo geeft het overgrote deel van de Nederlandse singles aan dat het ze niet zo veel uitmaakt wie van de twee het eerste berichtje stuurt na de date (76%), maar stiekem houden we toch wel van tradities. Want Nederlandse vrouwen zien het liefst dat hun date het eerste berichtje stuurt en de mannen vinden eigenlijk ook dat zij als eerste het berichtje moeten sturen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam