ontspannen op vakantie

Telefoon op vakantie geen ontspanning

Wat het moeilijk maakt om de telefoon weg te leggen, is dat we dit apparaatje zo’n beetje overal voor gebruiken. Voor het fotograferen van een regenboog, maar ook als wegwijzer naar de plek van bestemming en om uit te vinden waar je boodschappen kunt doen. Je boodschappenlijstje staat er trouwens ook in. Ben er alert op wanneer je telefoon op vakantie  geen ontspanning meer brengt.

Telefoon op vakantie geen ontspanning

Een foto van het hotel waar je naar op zoek bent, het opzoeken van de route naar het kasteel, recensie opvragen van restaurantje vlakbij de camping. Een aantal handige handelingen, waarvoor je tegenwoordig geen reisgidsen meer mee hoeft te nemen op vakantie. Je telefoon kan je dus zeker ontspanning brengen. Lieke Lamb is trendwatcher en zij heeft een paar handige tips wanneer de telefoon je meer stress brengt dan goed voor je is. In dat geval is het goed om hem eens wat vaker weg te leggen, zeker tijdens je vakantie.

1. Automatisch afwezigheidsmelder

‘Beste… Van maandag 10 december tot en met maandag 24 december ben ik afwezig in verband met mijn vakantie. Bij dringende zaken kunt u contact opnemen met…’ Als je instelt dat iedereen die jou tijdens je vakantie mailt een automatische afwezigheidsmelding krijgt, hoef jij je niet bezig te houden met je mail. De druk om meteen te moeten antwoorden is dan stuk minder.

2. Socialmedia apps verwijderen

Vind je het gewoon leuk om voor je ontspanning even door Facebook te scrollen, dan kun je natuurlijk met jezelf afspreken dat je per dag slechts een halfuurtje op de app mag. Ondervind je er stress van, verwijder dan tijdelijk specifieke apps.

3. Vermijd WIFI spots

Wil je digitaal tot rust komen dan moet je plekken met wifi mijden. Op die manier ben je automatisch minder online, want je databundel is zo op en dat wil je natuurlijk niet! Je telefoon (en internet) moet je dan enkel voor het hoognodige gebruiken.

4. Blijf actief

Ben je op vakantie iemand die enkel voor de tent zit of aan het zwembad ligt, dan verveel je je sneller en is je behoefte aan online gaan groot. Ben je echt4er een bezige bij en lekker actief, dan heb je niet eens tijd voor internet. Blijf daarom lekker actief.

5. Sta stil bij je telefoongebruik

Er bestaan apps die bijhouden hoe lang je iedere dag met je telefoon bezig bent en welke apps je dan het meest gebruikt. Het kan zijn dat je hem echt nodig hebt kom te bellen, of dat je om de haverklap zomaar kijkt om iets te doen te hebben.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!