Tegenpolen trekken elkaar niet aan voor een langdurige relatie

Opposites atrrackt’ zeggen de Britten. Oftewel: tegenovergestelden trekken elkaar aan. Dat geldt soms wel voor een vakantieliefde of een kortstondige flirt, maar voor langdurige relaties kiezen mensen juist partners met overeenkomsten.

Een onderzoek naar daten en liefde toont aan dat mensen zich meer tot elkaar aangetrokken voelen als ze tot op zekere hoogte op elkaar lijken. De 5 belangrijkste persoonlijkheidstrekken kwamen voorbij in het onderzoek: namelijk voorzichtigheid, openheid, ernst, extraversie en emotionele stabiliteit.

Mensen met langdurige huwelijken had met name soortgelijke niveaus van voorzichtigheid, openheid en ernst. Extraversie en emotionele stabiliteit op hetzelfde niveau bleken minder van belang te zijn als het gaat om de keuze voor een partner.

Paren met uiteenlopende karakters hoeven niet direct niet te vrezen dat een scheiding op de loer ligt. ‘Hoe langer mensen samen zijn, des te meer ze op elkaar gaan lijken’, zegt Sanjay Srivastava, een psychologe aan de Universiteit van Oregon in Amerika.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?