teello dating app

Teello in plaats van Tinder

Wij hadden er nog niet van gehoord, maar jij misschien wel. Teello is de Nederlandse variant van Tinder. Het bijzondere is dat Teello niet zozeer probeert vernieuwend te zijn maar de concurrentie rechtstreeks aangaat.

Dating en apps, dat is een goed match zo bleek na het enorme succes van Tinder. Vervolgens zagen we Love Potion (ook een datingapp van Hollandse bodem) waarbij je eerst me elkaar moest chatten voordat je foto’s te zien kreeg, kwam 3nder voor trio’s en Doubler voor dubbeldates. Nu is er dus nieuws onder de zon, Teello. Opmerkelijk is dat Teello het niet echt anders wil gaan doen dan Tinder maar dat ze rechtstreeks de concurrentie aangaan. Op Iculutre kwamen we de volgende recensie tegen:

Daten zonder fratsen

Geen fratsen met trio’s, vrienden die je dates moeten beoordelen of langzame onthullingen van je chatpartner dus. Teello lijkt in de hele opzet gewoon sterk op Tinder. Je ziet foto’s van potentiële matches groot in beeld en drukt onderin op een kruis om iemand weg te stemmen, of op een hart als je met iemand wil matchen. Vindt de ander jou ook leuk, dan kan je met elkaar chatten. Je kan geen mensen uit beeld vegen: met veegbewegingen ga je enkel naar andere foto’s van iemand. Links van de foto’s zie je een overzichtje met iemands leeftijd, geslacht en indien ook ingevuld kinderen, relatiestatus, woonsituatie en of iemand rookt.

Facebookprofiel

Net als Tinder log je ook bij Teello in met je Facebookprofiel, waarna je kan kiezen uit je eigen profielfoto’s op het sociale netwerk om in Teello weer te geven. Andere foto’s van Facebook plukken gaat helaas niet. In de filterinstellingen werkt de app – vermoeden we – ook niet helemaal goed. Je bepaalt een straal waarin je wilt zoeken, een minimum- en maximumleeftijd en ook een gewenste lengte en de eerder genoemde criteria. Ook de opties om op vrouwen en/ of mannen te zoeken ontbreken niet. Maar bij die seksesortering gaat de app niet helemaal goed vermoeden we. Laten we het zo zeggen: zoek je als man op mannen, dan krijg je ogenschijnlijk alle mannen die de app hebben geïnstalleerd – niet alleen de mannen die zelf ook op mannen zoeken. Of misschien zijn er gewoon veel jonge vaders op zoek naar een homo-uitstapje, dat kan natuurlijk ook.

Teello versus Tinder

Is er dan niks dan Teello anders probeert te doen dan Tinder? Jawel. Als je eenmaal aan het chatten geslagen bent met iemand, dringt de app met een knop onderin aan op een afspraakje in het echt. In de sectie Let’s Date zie je verschillende koffietentjes, uitjes, bioscopen en activiteiten om aan je date voor te leggen. Een logisch businessmodel voor Teello, dat zo actief naar tentjes en uitjes op zoek kan gaan voor reclamedeals. Maar kan je als gebruiker in Tinder niet zelf een tentje verzinnen als je de volgende stap wilt maken? Toch pakt Teello het wel leuk aan: je kan in de app echt een locatie en tijd afspreken voor een afspraak.

Teello kan prima naast Tinder bestaan, omdat misschien weer andere mensen zich voor Teello aanmelden en omdat je een straal van maximaal 250 in plaats van 160 kilometer kan doorzoeken. Maar Tinder is op dit moment de betere app van de twee.

Pluspunten zijn: Grotere zoekomgeving dan Tinder – Dringt aan op echt afspraakje. Minpunten: foto’s laden duurt lang – foto’s vallen soms uit beeld.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam