mobiele telefoon

Te veel bliepjes op de smartphone

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 93% van de Nederlanders in het bezit is van een smartphone. Daarmee heeft Nederland de hoogste smartphone-dichtheid van alle onderzochte landen wereldwijd. De grootste groei van smartphones doet zich voor bij 55-plussers. Negentig procent van deze leeftijdsgroep beschikt over een smartphone. Onder jongeren schommelt het percentage rond de 95 procent. Jong volwassenen zijn de grootste groep met ruim 97 procent.

Gebruik

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone. Veel mensen ervaren dit steeds vaker als storend. Veertig procent van de gebruikers geeft zelf aan dat zij te veel gebruikmaken van hun smartphone. Niet alleen voor communicatie wordt de smartphone veel ingezet, ook voor het regelen van bankzaken en het doen van online aankopen wordt de smartphone steeds vaker gebruikt.

Relatie

Meer dan 30% van de gebruikers heeft wel eens discussie over zijn of haar smartphonegebruik gehad. En 24% van de gebruikers heeft ruzie over het smartphonegebruik met de eigen partner. De smartphone heeft wel degelijk impact op de sociale relatie.

De smartphone beheerst steeds meer ons leven, zoals op diverse lifestyle blogs ook wordt aangegeven. Gebruikers zijn de hele dag met hun smartphone bezig. Zo checkt 65% van de gebruikers zijn telefoon veelvuldig tijdens het tv-kijken, 31% kijkt nog een paar minuten voor het slapen gaan. En 37% tijdens het eten.

Privacy

Heet hangijzer is ook het groeiend wantrouwen bij stellen. Is het geoorloofd dat we het mobieltje van de ander mogen checken of is het een inbreuk op iemands privacy?  Veel relaties zijn verbroken doordat de een ongevraagd de smartphone van de ander heeft uitgelezen. Beter is om de smartphones uit te zetten en een open gesprek te beginnen. Wantrouwen heeft altijd een aanleiding en het is beter om dat bespreekbaar te maken. In het geheim de ander spioneren door zijn berichten te bekijken, heeft dezelfde functie als zijn broekzakken controleren in de wasmand.

Emotie

Vertrouwen komt te voet en gaat per paard. Relaties staan of vallen door vertrouwen. Wantrouwen wordt dikwijls gevoed door onzekerheid en een tekort aan zelfvertrouwen. Beter is om jezelf hier tegen te beschermen. Door meer naar jezelf te kijken en de zelfwaardering op te bouwen. Als ik niet met mijn partner kan praten over het probleem dat ik hem of haar verdenk dan is er geen echte gezonde relatie. Iemand stiekem controleren is haast erger dan vreemd gaan.

Vreemdgaan is niet de schuld van de smartphone. Dat is uitsluitend een nuttig apparaat wat op zich beschermd dient te worden tegen breuk. Gelukkig zijn de mogelijkheden wat eenvoudiger als het beschermen van een relatie. Met een iphone 11 case heb je een uitstekende protectie voor je iphone 11 toestel. Be prepared for the unexpected.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.