mobiele telefoon

Te veel bliepjes op de smartphone

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 93% van de Nederlanders in het bezit is van een smartphone. Daarmee heeft Nederland de hoogste smartphone-dichtheid van alle onderzochte landen wereldwijd. De grootste groei van smartphones doet zich voor bij 55-plussers. Negentig procent van deze leeftijdsgroep beschikt over een smartphone. Onder jongeren schommelt het percentage rond de 95 procent. Jong volwassenen zijn de grootste groep met ruim 97 procent.

Gebruik

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone. Veel mensen ervaren dit steeds vaker als storend. Veertig procent van de gebruikers geeft zelf aan dat zij te veel gebruikmaken van hun smartphone. Niet alleen voor communicatie wordt de smartphone veel ingezet, ook voor het regelen van bankzaken en het doen van online aankopen wordt de smartphone steeds vaker gebruikt.

Relatie

Meer dan 30% van de gebruikers heeft wel eens discussie over zijn of haar smartphonegebruik gehad. En 24% van de gebruikers heeft ruzie over het smartphonegebruik met de eigen partner. De smartphone heeft wel degelijk impact op de sociale relatie.

De smartphone beheerst steeds meer ons leven, zoals op diverse lifestyle blogs ook wordt aangegeven. Gebruikers zijn de hele dag met hun smartphone bezig. Zo checkt 65% van de gebruikers zijn telefoon veelvuldig tijdens het tv-kijken, 31% kijkt nog een paar minuten voor het slapen gaan. En 37% tijdens het eten.

Privacy

Heet hangijzer is ook het groeiend wantrouwen bij stellen. Is het geoorloofd dat we het mobieltje van de ander mogen checken of is het een inbreuk op iemands privacy?  Veel relaties zijn verbroken doordat de een ongevraagd de smartphone van de ander heeft uitgelezen. Beter is om de smartphones uit te zetten en een open gesprek te beginnen. Wantrouwen heeft altijd een aanleiding en het is beter om dat bespreekbaar te maken. In het geheim de ander spioneren door zijn berichten te bekijken, heeft dezelfde functie als zijn broekzakken controleren in de wasmand.

Emotie

Vertrouwen komt te voet en gaat per paard. Relaties staan of vallen door vertrouwen. Wantrouwen wordt dikwijls gevoed door onzekerheid en een tekort aan zelfvertrouwen. Beter is om jezelf hier tegen te beschermen. Door meer naar jezelf te kijken en de zelfwaardering op te bouwen. Als ik niet met mijn partner kan praten over het probleem dat ik hem of haar verdenk dan is er geen echte gezonde relatie. Iemand stiekem controleren is haast erger dan vreemd gaan.

Vreemdgaan is niet de schuld van de smartphone. Dat is uitsluitend een nuttig apparaat wat op zich beschermd dient te worden tegen breuk. Gelukkig zijn de mogelijkheden wat eenvoudiger als het beschermen van een relatie. Met een iphone 11 case heb je een uitstekende protectie voor je iphone 11 toestel. Be prepared for the unexpected.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!