festivalbandjes slecht huid

Te lang dragen festivalbandjes is slecht voor de huid

Wanneer je een festival bezoekt krijg je vaak een leuk, felgekleurd bandje om je pols. Sommige mensen sparen ze of laten ze als een trofee weken of maanden om hun arm zitten. Maar het te lang dragen van een festivalbandje is niet goed voor je huid.

Infecties

Door zweten en duizenden bacteriën kunnen er allemaal infecties en wondjes ontstaan. Daarom waarschuwen wetenschappers van de Universiteit van Surrey voor dit fenomeen. Ze pleiten ervoor dat de festivalbandjes na een event ook direct worden afgeknipt.

Arm vol festivalbandjes

Festivalbandjes worden vaak door jongeren bewaard als aandenken of trofee van een evenement. Sommigen laten de bandjes zo lang om hun pols zitten, dat ze in een aantal jaar hun hele arm ermee vol hebben.’

10.000 bacteriën

Microbioloog Alison Cottell onderzocht meerdere festivalbandjes in haar lab, waarvan sommige ruim twee jaar om iemands pols zaten. “Uit de test blijkt dat de bandjes ruim 10.000 bacteriën bevatten. Dat is ongeveer twintig keer de hoeveeldheid die je zou verwachten op bijvoorbeeld een kledingstuk.”

Verspreiden

Sommigen van de bacteriën die ‘broeien’ in de bandjes kunnen volgens Cottell leiden tot snijwondjes, blaren, steenpuisten, infecties of zelfs voedselvergiftiging als deze worden ingenomen.

“Het is niet verstandig om de bandjes lang te dragen. Zeker niet als je in de gezondheidszorg of horeca werkt, waar het risico bestaat dat de bacteriën kunnen verspreiden naar andere mensen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!