alleen zijn
26 November 2016

Te lang alleen voor de liefde

Wat te doen wanneer je laatste lange relatie al lichtjaren achter je ligt? Je niet meer weet hoe het voelt om iemand om je heen te hebben in huis en in je bed? Singles die tegen hun eigen verwachtingen in jaren later nog steeds alleen zijn; hoe ga je daar mee om?

Jongere jaren

In je jonge jaren word je zomaar ineens verliefd. Niet bewust, maar het ‘overkomt’ je gewoon. Op vakantie, in de kroeg, op het werk of al tijdens je studie? Je loopt elkaar tegen het lijf, het klikt en voor je het weet ben je een stel. Hoteldebotel verliefd of uit praktische overwegingen; op een x moment wonen jullie samen en het leven hobbelt voort. Ergens onderweg komt er een kink in de kabel en na een tijdje is er sprake van een serieuze break-up. Maar ach.. je bent nog jong dus je verwacht binnen niet al te lange tijd wel een nieuwe liefde te ontmoeten. Maar wat als die situatie zich nooit meer voordoet?

Speciale gevoelens

Ja, je komt nog steeds leuke mannen (of vrouwen) tegen. Op het werk, in de kroeg of op vakantie. Maar nooit leuk genoeg voor een echte relatie met alles erop en eraan. Of ze zijn (nog) gebonden met alle ellende van dien wanneer je je laat verleiden iemands ‘second love’ te worden. Aan seks geen gebrek. Aan vriendschappen ook niet. Maar dat ene speciale gevoel, met die ene persoon, die kom je met het verstrijken van de jaren niet meer tegen. Vreemd of verklaarbaar?

Sprookjesboek

Misschien heb je door de jaren heen een soort van bindingsangst ontwikkeld omdat je zo gewend bent geraakt aan het alleen leven. Moet je er gewoonweg niet aan denken dat er iemand zo’n stempel op jouw leven gaat drukken, ook al is het iemand waar je van bent gaan houden? Of valt het je juist moeilijk om te accepteren dat niemand de ideale partner is (inclusief jijzelf). Blijf je bewust of onbewust op zoek naar het perfecte plaatje? Bij volwassen liefdesrelaties hoort ook de acceptatie dat niemand ‘perfect’ is en dat de prins(es) op het witte paard niet bestaat. We zijn allemaal gewoon mensen van vlees en bloed, geen figuren uit een sprookjesboek. Mensen met leuke en minder leuke kanten, met een eigen karakter en eigen rugzak(je). Dat kunnen accepteren is een voorwaarde om überhaupt een relatie met een ander mens aan te gaan.

Liever alleen

Er zijn ook singles die het echt prima vinden en helemaal gewend zijn aan het leven ‘alleen’ maar wel rijk en vol leven hebben in de zin van vrienden, familie en andere sociale contacten. Zij zitten na zoveel jaar alleen wonen niet meer te springen om een partner die 24-7 in hun nabijheid verkeert. Voor hen is een LAT relatie vaak het ideale relatieplaatje. Wel de lusten van een intieme partnerrelatie maar niet de lasten in de vorm van te weinig eigen ruimte en bewegingsvrijheid. Hoe dan ook; niemand is te lang alleen om opnieuw te kiezen voor de liefde. Je moet er alleen wel echt open voor staan als die leukerd voor je neus staat en bereid zijn een beetje water bij de wijn te doen.

Op zoek..

Wil jij actiever op zoek naar de mogelijkheid om een nieuwe liefde te ontmoeten? Maak er dan werk van! Blijf niet in hetzelfde sociale kringetje ronddraaien. Trek de stoute schoenen aan en boek een leuke groepsreis, ga speeddaten of schrijf je eens in op een datingsite. Je weet tenslotte maar nooit hoe een koe een haas vangt ;-).

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 vragen die bepalen of iemand bij je past

Wat je hobby’s zijn, op welke partij je stemt of wat...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

2 op de 3 singles durft zich niet te binden

In de huidige, rap voortrazende wereld gaat alles snel. Van het...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie