alleen zijn

Te lang alleen voor de liefde

Wat te doen wanneer je laatste lange relatie al lichtjaren achter je ligt? Je niet meer weet hoe het voelt om iemand om je heen te hebben in huis en in je bed? Singles die tegen hun eigen verwachtingen in jaren later nog steeds alleen zijn; hoe ga je daar mee om?

Jongere jaren

In je jonge jaren word je zomaar ineens verliefd. Niet bewust, maar het ‘overkomt’ je gewoon. Op vakantie, in de kroeg, op het werk of al tijdens je studie? Je loopt elkaar tegen het lijf, het klikt en voor je het weet ben je een stel. Hoteldebotel verliefd of uit praktische overwegingen; op een x moment wonen jullie samen en het leven hobbelt voort. Ergens onderweg komt er een kink in de kabel en na een tijdje is er sprake van een serieuze break-up. Maar ach.. je bent nog jong dus je verwacht binnen niet al te lange tijd wel een nieuwe liefde te ontmoeten. Maar wat als die situatie zich nooit meer voordoet?

Speciale gevoelens

Ja, je komt nog steeds leuke mannen (of vrouwen) tegen. Op het werk, in de kroeg of op vakantie. Maar nooit leuk genoeg voor een echte relatie met alles erop en eraan. Of ze zijn (nog) gebonden met alle ellende van dien wanneer je je laat verleiden iemands ‘second love’ te worden. Aan seks geen gebrek. Aan vriendschappen ook niet. Maar dat ene speciale gevoel, met die ene persoon, die kom je met het verstrijken van de jaren niet meer tegen. Vreemd of verklaarbaar?

Sprookjesboek

Misschien heb je door de jaren heen een soort van bindingsangst ontwikkeld omdat je zo gewend bent geraakt aan het alleen leven. Moet je er gewoonweg niet aan denken dat er iemand zo’n stempel op jouw leven gaat drukken, ook al is het iemand waar je van bent gaan houden? Of valt het je juist moeilijk om te accepteren dat niemand de ideale partner is (inclusief jijzelf). Blijf je bewust of onbewust op zoek naar het perfecte plaatje? Bij volwassen liefdesrelaties hoort ook de acceptatie dat niemand ‘perfect’ is en dat de prins(es) op het witte paard niet bestaat. We zijn allemaal gewoon mensen van vlees en bloed, geen figuren uit een sprookjesboek. Mensen met leuke en minder leuke kanten, met een eigen karakter en eigen rugzak(je). Dat kunnen accepteren is een voorwaarde om überhaupt een relatie met een ander mens aan te gaan.

Liever alleen

Er zijn ook singles die het echt prima vinden en helemaal gewend zijn aan het leven ‘alleen’ maar wel rijk en vol leven hebben in de zin van vrienden, familie en andere sociale contacten. Zij zitten na zoveel jaar alleen wonen niet meer te springen om een partner die 24-7 in hun nabijheid verkeert. Voor hen is een LAT relatie vaak het ideale relatieplaatje. Wel de lusten van een intieme partnerrelatie maar niet de lasten in de vorm van te weinig eigen ruimte en bewegingsvrijheid. Hoe dan ook; niemand is te lang alleen om opnieuw te kiezen voor de liefde. Je moet er alleen wel echt open voor staan als die leukerd voor je neus staat en bereid zijn een beetje water bij de wijn te doen.

Op zoek..

Wil jij actiever op zoek naar de mogelijkheid om een nieuwe liefde te ontmoeten? Maak er dan werk van! Blijf niet in hetzelfde sociale kringetje ronddraaien. Trek de stoute schoenen aan en boek een leuke groepsreis, ga speeddaten of schrijf je eens in op een datingsite. Je weet tenslotte maar nooit hoe een koe een haas vangt ;-).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.