Te laat komen op een date is acceptabel

Te laat komen, rekening splitten en slechte films: hoe gedragen vrouwen en mannen zich op een eerste date? Datingsite be2 heeft een enquête gehouden onder haar leden om te zien hoe ze zich gedragen tijdens de eerste dates en wat ze van hun partners verwachten.

Als je eenmaal een speciaal iemand online hebt ontmoet, is het de hoogste tijd om te beginnen met daten. Maar weten hoe je je bij iemand die je pas kent moet gedragen, kan soms moeilijk zijn.

Hier zijn een paar resultaten van het onderzoek:
• Laat de man betalen. Hij wil dat ook doen. Drie keer meer mannen dan vrouwen denken dat mannen de rekening horen te betalen wanneer ze naar een dinner date gaan. 30% van de mannen denkt dat de man altijd moet betalen tegenover een kleine 10% van de vrouwen. Vrouwen vinden dat het  beter is om de rekening te verdelen; 56% zegt dat ze altijd aandringen om samen de rekening te betalen.
• Te laat komen op een date lijkt niet zo erg als het is. Meer dan 80% van de ondervraagden vindt het niet erg als hun date te laat komt  tijdens de eerste date. In feite zegt 69% een gevoel van opluchting te hebben dat ze toch zijn komen opdagen, ook al is het een beetje laat.
• Fashion blunders. 15% van de mensen zegt recht voor zijn raap als de ander slecht gekleed is. Onder de mannelijke ondervraagden is dit zelfs 17% …wat aangeeft dat er een aantal dappere (of domme) mannen rondlopen!
• Zeg jij het maar, schat. Bijna drie kwart van de vrouwen is bereid om naar een film te gaan die ze niet leuk vinden om hun partner gelukkig te maken. Bij de vraag wat ze zullen doen als de nieuwe date vraagt om naar een film te gaan die ze niet leuk vinden, zei 71% van vrouwen en 57% van mannen dat ze zonder klagen zullen instemmen.

In het geheel hebben vrouwen een meegaande houding tijdens de eerste dates, terwijl mannen geneigd zijn om meer gefixeerde ideeen te hebben over hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze verwachten dat hun partners zich moeten gedragen.

Leeftijd telt

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat er opvallend veel  verschillende houdingen zijn op een eerste date tussen verschillende leeftijdsgroepen. 55 plussers, bijvoorbeeld, zijn twee keer zoveel dan de gemiddelde ondervraagden geneigd om te klagen als hun date te laat komt, terwijl mensen onder de 25 opvallend minder bereid zijn om naar een film te kijken die ze niet leuk vinden. Het is ook interessant om te vermelden dat de min 25-ers twee keer zo veel geneigd zijn om te denken dat de man de rekening betaalt tijdens een dinner date.

Over de enquête

De enquête is gehouden in oktober en november 2010 onder meer dan 500 leden van be2:  274 mannen en 234 vrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?