single banaan

Te koop: single bananen

Ik ben ook te koop: single banaan. Er lagen veel trossen bananen bij de Jumbo. Maar mij oog viel op de paar bananen die alleen in een bak lagen met de tekst zoals ik net zei. Er lagen drie losse bananen en ik heb ze alle drie gekocht. Hier moet ik iets mee, bedacht ik me bij het eten van een single banaan.

Ik ben single en beschikbaar

Zo makkelijk zou het dus moeten zijn, singles, je plakt een stikker op je voorhoofd om te laten zien dat je single bent en beschikbaar. Wanneer die bananen niet aan de gangpad hadden gelegen maar het verst weg, dan was mijn interesse ook minder snel gewekt.  Wanneer die bananen gewoon los tussen de trossen hadden gelegen dan waren ze mij niet eens opgevallen.

Ik zie er ook best aardig uit

Opvallen op enige manier, aandacht trekken, je zelf laten horen, laten weten dat je best beschikbaar bent.  In de tijd dat ik single was, werd  ik me er van bewust, dat ik me meer dan anders afvroeg of mannen die ik zag, waar dan ook, single waren. Het eerste wat ik vaak dacht, nee, dat zal wel niet want die ziet er leuk uit, of die is zo aardig die zal wel een partner hebben. Raar eigenlijk, want ik zie er zelf ook niet onaardig uit, en dat ik aardig ben dat durf ik nog veel harder uit te spreken. En ik had op dat moment toch ook geen maatje.

Winkelmand bij AH

Er is een initiatief geweest met armbandjes, zodat je bij de kassa van AH kon zien of je buurman single was. Dat is niet echt van de grond gekomen. Waarom niet? Uit schaamte? Of omdat je toch wel ziet aan de inhoud van je winkelmand dat diegene die voor je staat straks alleen die salade gaat verorberen als zijn hoofdmaaltijd.

Het open durven zijn over je status dat is het begin. Nee, je hoeft met Carnaval geen bananen pak aan te trekken om aandacht te vragen, alhoewel het eigenlijk best een grappig idee zou zijn. Maar dan krijg je mogelijk al snel een verkeerde en ongewilde stempel opgedrukt. Dus single vrouwen laten we afspreken dat we het altijd chique proberen te houden.

Neem je leven in je eigen hand

Kijk rond in je omgeving, laat je vriendinnen horen dat je best een partner zou willen dan kunnen zij hun vriendenkring in de gaten houden, maar misschien is je inschrijven bij een datingsite, waar jij een goed gevoel bij hebt een goed besluit zo aan tegen het einde van het jaar. Nu je de feestdagen al weer dichterbij ziet komen en zo gehoopt had die dit jaar ook gezellig met iemand anders te kunnen vieren dan alleen met je familie.

Neem initiatief. Val op, daar waar je gezien wilt worden, Neem je leven in je eigen hand. En wacht niet net als die banaantjes tot je toevallig opgemerkt wordt. Het is namelijk ook zo dat ook al ben jij net zo de moeite waard als alle anderen, je dat pas kan laten zien als je in de picture bent. Werk aan je zelf.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!