seks vragen

Te druk voor seks

“We communiceren steeds meer, maar we doen het steeds minder.”  De eerste zin uit een artikel van BN DeStem &Magazine van gister, die ik lekker in de zon heb zitten lezen. Zelfs jonge stellen lijken hun bed alleen nog maar te gebruiken om te slapen en natuurlijk om te appen.  Er is namelijk meer in het leven dan seks. Maar seks en intimiteit is voor een relatie wel broodnodig.

We vrijen minder dan ooit

Het lijkt echt van deze tijd. De tijd waarin we meer communiceren met iedereen, maar mogelijk juist minder met de persoon die dichtbij je staat of zelfs dicht naast je ligt. Recent onderzoek liet zien dat we minder vrijen dan ooit. De frequentie van het seks hebben van stellen is vanaf 1990 duidelijk met 1 keer per maand per 10 jaar teruggelopen.  Het gemiddelde staat nu nog maar op 3 keer per maand voor stellen tussen de 16 en 74 jaar.

Geen erotische uitspattingen

Deze lage frequentie is ook opvallend bij de groep van 25 tot 34 jarige, de groep die juist volop in het leven staan. Zij zijn het die juist geld gaan verdienen, een leuke baan hebben, gaan trouwen, het leven aan het leven zijn.  Juist, ze zijn het leven aan het leven, maar dat lijdt niet tot erotische uitspattingen tussen partners. Er wordt zelfs gesuggereerd dat als we zo doorgaan we over 20 jaar helemaal geen seks meer hebben.

Elkaar in vuur en vlam zetten

De vraag is dus wat er nu aan de hand is, dat zelfs jonge stellen elkaar niet meer vinden in bed? Een reden kan zijn dat de groter wordende gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen die er voor zorgt dat we elkaar niet meer in vuur en vlam kunnen zetten. Dit idee wordt steviger wanneer blijkt dat stellen waarvan de man meer huiselijke taken doet, dat zij minder seks hebben.  Is een man die helpt met stofzuigen echt minder seksueel aantrekkelijk? Dat zal toch niet.

Crisis van invloed op seksleven

Is de crisis dan de boosdoener voor de seksuele stilte? Mensen zijn bezorgd over hun baan, hun toekomst, over hun volle agenda’s en zijn daardoor niet in de stemming om te vrijen. Geliefden zijn te druk, te moe en hebben te veel stress. De lust gaat hierdoor ten onder.  Heb je daarnaast ook nog zorg voor kinderen of voor zieke ouders, dan wordt de kans op seks alleen maar kleiner.

Sociale media grote boosdoener

De opkomst van de moderne technologie is een andere grote boosdoener. Het gebruik van smartphone en sociale media maakt dat iedere moderne mens het nog drukker heeft dan ooit. We staan voortdurend in contact met jan en alleman, maar steeds minder met degene die naast ons staat. De interactie uit het echte leven wordt zienderogen minder. Voor je er erg in hebt, lig je naast elkaar niet lepeltje lepeltje maar met de ruggen tegen elkaar, elk met je eigen tablet.

Prioriteiten stellen

Of het erg is dat we minder seks hebben? Een seksuoloog die hiernaar gevraagd is, zegt volmondig ja. Zij zegt dat het voor stellen zorgelijk is, omdat seks intimiteit betekent. Wanneer de intimiteit verdwijnt tussen partners, dan blijft er van de relatie niet veel over. De relatie komt enorm onder druk te staan. Dit heeft alles te maken met de verminderde aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine, dat er voor zorgt dat je van elkaar blijft houden. Seks verbindt en op een vrijpartij kun je nog dagen teren. Zijn de tussenposen te groot, dat ga je snel langs elkaar heen leven. Laat te veel prikkels van buiten niet de oorzaak zijn van een dalende seksfrequentie. Zorg ervoor dat je vriend weer opdringerig wordt en laat Facebook uit. Nu gebeurt het te vaak andersom.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.