instagram vakantiefoto

Te blote en dronken profielfoto’s zijn online afknappers

Als je binnenkort een eerste date met iemand hebt, kun je er maar beter voor zorgen dat jouw online presentatie klopt. Het merendeel van des singles checkt namelijk eerst hun date op internet. Dronken foto’s, te veel bloot of te veel make-up scoren geen hoge ogen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS onder 10.000 singles in Europa.

Date screenen

Via Facebook en Google worden dates voorafgaand aan het eerste afspraakje massaal gescreend. Er wordt hierbij vooral gekeken naar profielfoto’s. Mannen die geconfronteerd worden met een diep decolleté en veel make-up zullen niet snel verleid worden. Een natuurlijke look met een lach valt wel in goede aarde. Een zonnebril kun je maar beter afzetten.

Geen exen

Ook een foto waarop je iets te diep in het glaasje hebt gekeken kun je maar beter verwijderen. 40 procent knapt namelijk af op een dronken kiekje. Ook beelden van ex-geliefde ziet 40 procent liever niet. 21 procent van de singles vindt het jammer wanneer de profielfoto ontbreekt.

Minder flatteus

Toch zou vier op de vijf van de Nederlandse singles hun date niet annuleren wanneer zij minder flatteuze foto’s van de potentiële date online vinden. Nederland is hiermee erg vergevingsgezind aangezien 56 procent van de Europese ondervraagde aangeeft serieus te overwegen om de date af te zeggen. Spanjaarden spannen de kroon, 64 procent wil niet meer op date bij het ontdekken van lelijke foto’s.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam