Zin in een lekker, voedzaam maar luxe weekendgerechtje? Dan is de tagliatelle met biefstuk de perfecte 1 persoonsmaaltijd!
Ingrediënten:
100 g tagliatelle
1 eetlepel boter
1 kogelbiefstuk (of ossenhaas), op
kamertemperatuur
versgemalen zwarte peper
1/2 bakje cherrytomaten (a 250 g, gehalveerd)
2-3 eetlepels verse rode pesto (bakje a 150 g)
8 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
6 blaadjes basilicum
Bereiding:
• Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In kleine koekenpan boter verhitten.
• Zodra schuim bijna is weggetrokken, biefstuk in pan leggen en op hoog vuur aan elke kant 1 min.bakken.
• Vuur lager zetten en biefstuk nog 1-2 min. bakken, tot vlees vanbinnen rosé is.
• Biefstuk op snijplank leggen, met zout en peper bestrooien en even laten rusten onder aluminiumfolie.
• Tomaatjes in achtergebleven bakvet 2 min. bakken.
• Tagliatelle afgieten, 2 el van kookvocht bewaren.
• In kom pesto losroeren met kookvocht en de tagliatelle mengen met pesto.
• Op smaak brengen met zout en peper.
• Voorzichtig tomaatjes en olijven door tagliatelle scheppen, nog even doorwarmen.
• Biefstuk halveren en in plakjes snijden. Tagliatelle in diep bord overdoen en plakjes biefstuk erop leggen.
• Basilicum grof scheuren boven pasta.
Bron: Singlessite