tactiek om te verleiden

Tactieken om te verleiden

Je kunt iemand subtiel beïnvloeden om een promotie in de wacht slepen of een baan bemachtigen. Onderhandelingen in je voordeel beslechten, producten aan de man brengen of bekendheid verwerven, dan is manipuleren natuurlijk ook een beste manier. Verleiding, iemand ertoe bewegen in te gaan op jouw avances, is zeker niet exclusief iets wat we toepassen in de liefde. 

Tactieken om te verleiden

Het is maar net hoe je het noemt, verleiden of manipuleren. In de liefde hebben we het over verleiding. Door Robert Greene zijn 24 wetten der verleiding samen gebracht in The Art of Seduction.

Hij is daarvoor de geschiedenis in gedoken om te kijken hoe onder andere Casanova en Cleopatra  te werk gingen.

1. Kies je doelwit zorgvuldig

Jouw doelwit moet iemand zijn “voor wie jij iets kunt betekenen. Mik je op mensen die subtiele signalen afgeven, die verlegen zijn in jouw aanwezigheid, zij staan open voor jouw invloed.

2. Benader mensen indirect

Ben je uit op een relatie met iemand die waardevol voor jou kan zijn, wees dan behoedzaam. Benader mensen, voor je hen een voorstel doet, via derden of ontwikkel een neutrale of vriendschappelijke relatie. Kom niet meteen ter zake.

3. Wees dubbelzinnig

Heb je eenmaal iemand aan de haak geslagen, laat dan niet het achterste van je tong zien. Blijf ietwat mysterieus zodat je interessant blijft.

4. Wees aantrekkelijk en gewild

Blijf niet bescheiden als je iemand voor je wilt winnen. Laat je sterke kanten, je belangrijke connecties en successen zien.

5. Ben de oplossing

Mensen moeten ontevreden zijn voor ze in verleiding komen voor iets nieuws, voor jou bijvoorbeeld. Verkoop jezelf als een oplossing. Positioneer jezelf als iets wat de andere partij nodig heeft.

6. Insinueer

Ben niet te recht door zee. Lek soms hints in de richting van de mensen die je wilt beïnvloeden zonder je ware intenties bloot te geven.

7. Kruip in andermans huid

Om mensen van gedachten te doen veranderen, moet je eerst volgens hun spelregels spelen. Word een spiegel van een ander en zij of hij stelt zich open op.

8. Creëer verleiding

Bepaal wat andermans zwakke plek is, en speel daarop in. Ontdek iemands hogere doel en suggereer dat jij daarbij kunt helpen.

9. Blijf onvoorspelbaar

Wanneer je te voorspelbaar wordt, verdwijnt de magie. Verras ze bij tijd en wijle om de spanning erin te houden.

10. Gebruik de kracht van het woord

Bij een presentatie houd je de hoorders op je hand door te vertellen wat ze graag willen horen. Zorg dat het een plezier is om naar jou te luisteren.

11. Let op details

Door te laten zien dat je oog voor detail hebt, denken ze dat je serieus werk van iemand maakt.

12. Je afwezigheid moet opvallen

Niemand houdt van klagende mensen. Zorg ervoor dat je doelwit jou associeert met blijdschap. Bij afwezigheid val je op.

13. Schuif je ego ter zijde

Overdonder de ander niet, het is beter je ego terzijde te schuiven. Praat alsof de ander de knoppen bedient, ook wanneer dit niet het geval is.

14. Creëer de perfecte illusie

Wat je ook probeert te verkopen, je praatjes of jezelf, doe het met het nodige drama, zonder ongeloofwaardig te worden of de waarheid echt geweld aan te doen.

15. Isoleer uit hun eigen omgeving

Mensen zijn het kwetsbaarst wanneer ze van hun omgeving geïsoleerd zijn. Geef mensen dus het gevoel dat jij de enige bent die ertoe doet.

16. Bewijs jezelf

Word je slachtoffer onzeker wordt de afstand groter, doe dan je uiterste best de ander op enige manier ergens mee te helpen. Bouw credits op.

17. Haal prettige herinneren op

Jouw relaties hebben eerder relaties gehad waar ze zich goed bij voelden. Wie waren dat en op welke manier kregen ze affectie voor die persoon. Speel in op prettige herinneringen.

18. Verken je grenzen

Zelfs de meest integere mensen hebben een voorkeur voor verboden vruchten. Suggereer dat je de ander iets kan bieden dat zo groot en bijzonder is, dat het absoluut geheim moet blijven.

19. Maak de ander belangrijk

Voeg wat meer doelen en idealen toe aan je uiteindelijke doel zodat het belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is.

20. Overdrijf niet

Overbeleefd tegenover de ander maakt dat deze denkt dat je oneerlijk bent. Stem niet overal in mee, knik soms bedachtzaam iets positiefs.

21. Geef ze de ruimte

Als de andere jou leuk lijkt te vinden, raakt deze mogelijk gewend aan je aanwezigheid. Neem dan wat afstand om nieuwe interesse aan te wakkeren.

22. Blijf aantrekkelijk

Hou je doelwit gefocust, ook door uiterlijkheden. Maak jezelf zo aantrekkelijk mogelijk, kleed je goed, blijf lachen en spreek met zelfvertrouwen.

23. Plaats offensief

Als je doelwit heeft laten blijken in jou geïnteresseerd te zijn, neem dan de echte stap naar offensief. Ga recht op je doel af en neem een stoutmoedige zet.

24. Het grote verleiden stopt nooit

Ben je eenmaal geslaagd in Het Grote Verleiden, blijf dan bovenstaande tactieken toepassen. De ander moet  jou nooit gaan zien als vanzelfsprekend of vervangbaar.

Bron: 24 tactieken om mensen te manipuleren

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam