Ben je single en probeer je via een online datingsite een nieuwe liefde aan de haak te slaan? Dan hopen we dat je de taal goed beheerst want taalfouten zijn de allergrootste afknapper in de wereld van online dating. Dit meldt de krant ‘The Washington Post’.

Voor dit onderzoek verwees de krant ook naar een andere, eerdere studie van Grammarly. Dat is een bedrijf in spellingscontrole. Daaruit bleek namelijk dat mannen die twee taalfouten maken in hun datingprofiel of omschrijving maar liefst 14 procent minder reacties kregen dan de mannen die hun datingprofiel foutloos hadden aangemaakt.

Andere vreselijke afknappers

Ook de bekende datingsite Match kwam al tot dezelfde conclusie. Uit een rondvraag bij meer dan 5.000 vrijgezellen bleek dat na een slechte persoonlijke hygiëne, taalfouten de grootste afknapper waren. Maar liefst 88 procent van de vrouwen en 75 procent van de mannen gaven aan dat grammatica en spelling voor hen zelfs nog belangrijker waren dan zelfvertrouwen en een gezond gebit. Ook online magazine Singlessite.nl deed in het verleden onderzoek naar de grootste afknappers van singles op datingsites en kwam tot soortgelijke resultaten.

Spelfouten getuigen van weinig moeite

Volgens Max Lytvyn, mede-oprichter van Grammarly, heeft onze afkeer van spelfouten niet zozeer te maken met een voorliefde voor taal, maar wel met de indruk dat deze persoon niet bijster veel moeite heeft gestoken in zijn datingprofiel. “Mensen zien de manier van schrijven als een teken van werkethiek,” aldus Lytvyn. “Een  goed geschreven datingprofiel reflecteert de moeite -of het gebrek eraan- dat iemand erin heeft gestoken.”