verliefd in de zon

Sunweb stuurt vakantiegangers naar de concurrent

Reisorganisatie Sunweb roept op om vooral een vakantie te boeken bij concurrenten als TUI, D-Reizen, Zoover of Corendon. Dat deed de reisgigant gisteren middels een paginagrote advertentie in onder meer het AD en via sociale media. Met de opmerkelijke reclamecampagne wil Sunweb aandacht vragen voor de crisis in de reisbranche.

Vakantie boeken bij concurrent

‘Boek je vakantie bij TUI. Of plan je welverdiende zomervakantie bij D-reizen, Zoover, Corendon, Eliza was here of een andere vakantiespecialist’, zo begint de advertentie. ,,Yes, je leest het goed”, laat Sunweb weten. De reisorganisatie wil duidelijk maken dat ze vakantie belangrijk vindt voor iedereen. ,,Niet alleen voor jou, maar ook voor de duizenden harde werkers op de bestemmingen, degenen die ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke vakantie hebt en die jou de mooiste herinneringen helpen creëren.”

Zomervakantie plannen

Sunweb roept mensen op om vast de vakantie voor de zomer te plannen. ,,En bij wie je dan boekt, maakt voor nu even niet uit”, aldus het bedrijf dat in de advertentie benadrukt dat reizigers hun geld terugkrijgen bij een negatief reisadvies.

Burger King

Sunweb volgt met de reclame het voorbeeld van Burger King. De fastfoodketen kwam vorige maand met een duurbetaalde campagne, die klanten naar concurrent McDonald’s stuurt. ‘We hadden nooit gedacht dat we dit aan jou zouden vragen. Net zo onwaarschijnlijk is onze oproep om te bestellen bij KFC, Subway, Domino’s Pizza, Five Guys, Taco Bell, Moeke, De Beren, Kwalitaria, Ellis Gourmet Burger… of een van de vele onafhankelijke restaurants die we rijk zijn.’ Daarboven de kop in chocoladeletters: bestel bij McDonald’s. Afzender: Burger King.

Social media campagne

Met die opvallende reclamecampagne kreeg Burger King de afgelopen weken veel sympathie op social media. Reclameman Lodewijk Varossieau noemt het vakmanschap in coronatijd. ,,We hebben elkaar in bittere tijden nodig, hè. Dat straal je ermee uit, en ondertussen wint Burger King sympathie.” Sunweb geeft toe dat ze werden geïnspireerd door de oproep van Burger King. ,,Dus als je op vakantie gaat, spring ook even binnen bij Burger King.”

Sympathie

De actie van Sunweb valt in de smaak en kan ook rekenen op sympathie. ‘Sterk spel’, ‘Geïnspireerd op de eerdere advertentie van Burger King, dat eerlijk vermelden en oproepen om ook even langs Burger King te gaan. Dan ben je een Koning hoor. ‘Love it’ en ‘Bijna kippenvel’. ‘Als reisorganisaties goed samenwerken de komende periode, kan iedereen het hoofd boven water houden. Mooi gebaar!’ zijn een greep uit de reacties. Anderen vragen zich af of het einde nabij is voor Sunweb?

Zwaar getroffen

De reisbranche is zwaar getroffen door de coronacrisis. Nog altijd wordt het afgeraden om naar het buitenland te reizen zonder noodzaak. Sunweb heeft tot het einde van de huidige lockdown, 19 januari, alle vakantiereizen geannuleerd.

Veel reisorganisaties hebben sinds maart vrijwel geen omzet meer gedraaid. Reisorganisaties hebben al flink moeten snijden in hun organisaties om overeind te blijven. Corendon bijvoorbeeld verwacht aan het eind van dit jaar in vergelijking met maart dit jaar een derde minder personeel over te houden. Ook Sunweb is volop bezig om de organisatie te herstructureren vanwege de terugloop in het aantal boekingen én de te boeken bestemmingen.

Inkrimpen

TUI gaf eerder ook al aan flink te moeten krimpen. Maar met alleen snijden in hun personeelsbestand zullen ze het einde van de coronacrisis niet halen. ,,Vijftig tot zestig procent van de reisondernemingen zal over een half jaar failliet zijn of zelf de stekker eruit hebben getrokken”, aldus accountant voor de reisbranche Wilco Bouwman van Uwreisaccountant.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.