succesvol speeddaten

Succesvol speeddaten: met deze tips lukt jou het ook!

Het klinkt een tikkeltje afgezaagd maar het is daarom niet minder waar: je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Bij speeddaten ontmoet je veel singles tegelijkertijd. Best spannend dus. Maar ook een bijzonder leuke manier om veel nieuwe mensen tegelijkertijd te ontmoeten. Hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat jij kunt doen om er een geslaagde avond van te maken lees je hier.

Hoe werkt speeddaten?

Wisselen maar!

Op een speeddate avond maak je met iedere deelnemer afzonderlijk kennis door samen aan een tafeltje te gaan zitten. In een gesprekje maak probeer je van alles en nog wat van elkaar aan de weet te komen. Vragen staan vrij, maar bedenk van te voren wat voor jou echt belangrijk is en wat niet. Na een korte tijd wissel je weer van tafel en persoon.

Klikt het wel of niet?

Na ieder gesprekje schrijf je op of je deze persoon nog wel eens zou willen ontmoeten. Dit doe je na ieder gesprekje wat je hebt gehad. Als de avond voorbij is lever je jouw papiertje in zodat de organisatie kan zien met wie jij nader zou willen kennismaken. Heeft die ander ook bij jouw naam een ‘ja’ ingevuld dan is er sprake van voldoende wederzijdse interesse. In dit geval ontvang je de volgende dag bericht. Hoe en wanneer je elkaar opnieuw wilt ontmoeten bepalen jullie zelf.

Hoe spannend is het?

Voor iedereen die voor het eerst gaat speeddaten is het natuurlijk even onwennig en spannend. Realiseer je dat iedereen die daar binnenkomt hetzelfde gevoel heeft als jij. De ervaring leert dat als de eerste wisselrondjes achter de rug zijn er een ontspannen en relaxte sfeer ontstaat.

Waar kan ik speeddaten?

Er zijn verschillende speeddate organisaties die avonden organiseren door heel Nederland. Een overzicht van de mogelijkheden kunt je terugvinden in de speeddaten gids en op de singles agenda.

Hoe maak ik er een succesvolle avond van?

Presentatie

Natuurlijk is jouw presentatie van belang om een goede eerste indruk achter te laten. De meeste dingen liggen erg voor de hand, zoals een fris en verzorgd uiterlijk, vlotte maar geen overdreven verschijning qua kleding en bereid zijn om te luisteren in plaats van alleen maar praten. Voor uitgebreide info over dit onderwerp zie tips eerste date.

Vragenminuutje

Het meest lastige is misschien wel wat je nu precies van die persoon wilt weten aangezien je niet de hele avond de tijd hebt zoals wel het geval is bij een ‘gewone date’. Een aantal voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen zijn:

* wat is jouw favoriete boek/film
* wat is jouw favoriete muziek
* wat is jouw ideale avondje uit
* ben je een ochtend of avondmens
* wie is je beste vriend(in) en waarom
* waarom kun jij huilen/lachen
* wat is jouw voornaamste vrijetijdsbesteding
* hoe ziet jouw ideale vakantie eruit
* hoe ziet jouw toekomst er uit?

Natuurlijk kun je hier zelf nog een hoop vragen bij bedenken, en dat moet ook, want iedereen is anders en vindt andere dingen belangrijk! Veel succes met speeddaten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.