datingsites voor singles

Succesvol flirten via sms

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van sms’en en vergeet wel eens een paar letters toe te voegen. Bij het flirten en daten maken we vaak gebruik van mysterieuze gebaren en geestesspelletjes. Tenzij je jouw mogelijke geliefde niet gek wil maken, zijn hier een paar tips van datingexpert Caroline Brealey om de sms’jes verstaanbaar en toch geboeid te houden.

Gebruik de voornaam

Tenzij jullie al een stabiel koppel vormen, kan je ’t best benamingen als schat en liefje aan de kant schuiven en gewoon de voornaam gebruiken. Zo zorg je voor een warme en zachte toon in het berichtje.

Ga niet te veel inkorten

Dingen zoals: ‘Alls gd? Wnr ziek j? Bn dr, zjg!’ sturen tieners naar elkaar. Maar als je zeker wil zijn dat de persoon aan de andere kant het kan verstaan, kun je beter niet afkorten. Gebruik volle woorden en zinnen.

Stel vragen

Luchtige vragen zijn ideaal om een gesprek gaande te houden via sms. Het is niet de plaats om diepzinnige levensvragen te stellen, maar vraag naar zijn favoriete film, wijn, restaurant, muziekgroep en leer elkaar beter kennen.

Sms vóór een date

Studies tonen aan dat 68 procent van de mensen liever eerst even sms’en alvorens ze op date gaan. Ze voelen zich op deze manier veel zelfzekerder. Sms’en zorgt er ook voor dat je de andere persoon al een beetje kent en zo weet je welke gemeenschappelijke onderwerpen je kunt bespreken op het eerste afspraakje.

Oordeel niet te vlug

Kijk niet urenlang naar een sms’je en ga het zeker niet ontleden. Oordeel niet te snel als je niet zeker bent wat er bedoeld wordt. In een bericht mis je de toon en de expressie, dus is het makkelijker om dingen verkeerd te interpreteren. Weet je niet goed wat hij bedoelt? Stuur dan onmiddellijk terug om te vragen hoe hij dit bedoelt of spreek ergens af.

Etiquette bij het dumpen

Carrie maakte het mee in ‘Sex and the City’. Zij werd gedumpt via een post-it. Maar zo dump je helemaal niemand. Dat zou je zelf ook niet willen. Een relatie beëindigen via sms is even erg dus vergeet het!

Drinken en sms’en horen niet samen

Bijna iedereen heeft dit al wel eens meegemaakt en het zich achteraf beklaagd. Leg de gsm aan de kant als je een glas wijn in de hand hebt. Sms’en terwijl je wat glazen te veel op hebt, is nooit een goed idee. Ofwel sms je te vrolijke, lollige dingen, ofwel sms je dingen die je de volgende ochtend helemaal niet zo had bedoeld. Slaap er nog een nachtje over.

Vermijd sms-spelletjes

Laat dit soort spelletjes over aan de schoolkinderen. Geestesspelletjes via sms zijn geen goede zet. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe dat dan ook. Als er echt iets belangrijks is, vraag je dat in het echte leven en niet zomaar via sms.

Houd het simpel

Niets is zo erg als het wachten op een berichtje van een speciaal iemand, vooral in het beginstadium van het daten. Bespaar de andere persoon dan ook de spanning en bezorg hem geen extra hartkloppingen. Laat hem in een kort berichtje weten dat je het te druk hebt om te sms’en, maar dat je er naar uitkijkt om straks verder te praten. Zo simpel kan het zijn.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.