hechte relatie

Succesfactoren voor een succesvolle relatie

Geen enkel mens is hetzelfde, dus geen enkel koppel is hetzelfde. Iedereen staat anders in het leven en gaat dus ook verschillend met een ander om. De uitstraling van een koppel is dus altijd anders. Dat een relatie uiteindelijk wel of niet werkt, daarvoor zijn een aantal kenmerken en situaties bepalend. 

Sterkere relatie

Volgens seks- en relatiegoeroe Tracey Cox is door onderzoek naar voren gekomen dat er 7 belangrijke factoren zijn die je relatie sterker maken.

De succesfactoren op een rijtje:

1. Je voelt je hechter na een ruzie.
Ieder passioneel stel botst weleens op een ferme discussie. Maar in een succesvolle relatie slaag je erin om het rationeel met elkaar uit te praten, naar elkaar te luisteren en een oplossing te vinden waarmee jullie het beiden eens zijn. Je voelt je na een ruzie waarschijnlijk wel uitgeput en emotioneel wat fragiel, maar jij en je partner zijn hechter dan daarvoor.

2. Je kunt je jaloezie bedwingen.
Een kleine dosis jaloezie is gezond, als je veel van je partner houdt. Maar het is wel belangrijk om het in toom te houden. Kwaad worden, wegstormen of je partner op zijn beurt jaloers proberen te maken, zijn foute manieren om daarmee om te gaan. Geef je jaloezie liever toe, praat erover en laat je geruststellen.

3. Je kunt relativeren.
Iedereen flapt er af en toe wel iets uit zonder al te veel na te denken. Soms kunnen je uitspraken hard of dubieus aankomen. Een koppel op weg naar succes geeft elkaar de kans uitleg te geven, en geeft elkaar het voordeel van de twijfel.

4. Je blijft jezelf.
Het perfecte koppel bestaat niet en er zullen altijd zaken zijn die je irriteren aan je partner. Jezelf veranderen om beter bij elkaar te passen, is echter het begin van het einde. Respecteer elkaars grenzen, maar verander jezelf niet om hem/haar een plezier te doen. Wees flexibel, maar praat over wat je wel of niet wil en zoek samen naar een oplossing.”

5. Eerst denken, dan doen.
Niemand denkt hetzelfde over alles en een meningsverschil is de normaalste zaak van de wereld. Voor je echter in de verdediging schiet en de situatie escaleert, kun je beter twee keer nadenken. Luister naar de visie van je partner en leg daarna rustig de jouwe uit.

6. Je kunt ook wel even zonder elkaar.
Als je partner er voor een paar dagen of weken op uit gaat zonder jou, heb je 2 manieren om afscheid te nemen. Je kan aan hem blijven hangen, huilen en je gedupeerd voelen omdat hij zonder jou weggaat. Of je kunt hem vrolijk uitwuiven, hem een fijne reis wensen en zijn terugkeer gaan voorbereiden. Van die laatste optie worden beiden blijer.

7. Je vindt dat je allebei evenveel uit je relatie haalt.
Last, but not least. Stel jezelf de vraag: wie heeft het meeste baat bij deze relatie? Als het ongeveer evenredig verdeeld is, ben je op de goede weg.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?