hechte relatie

Succesfactoren voor een succesvolle relatie

Geen enkel mens is hetzelfde, dus geen enkel koppel is hetzelfde. Iedereen staat anders in het leven en gaat dus ook verschillend met een ander om. De uitstraling van een koppel is dus altijd anders. Dat een relatie uiteindelijk wel of niet werkt, daarvoor zijn een aantal kenmerken en situaties bepalend. 

Sterkere relatie

Volgens seks- en relatiegoeroe Tracey Cox is door onderzoek naar voren gekomen dat er 7 belangrijke factoren zijn die je relatie sterker maken.

De succesfactoren op een rijtje:

1. Je voelt je hechter na een ruzie.
Ieder passioneel stel botst weleens op een ferme discussie. Maar in een succesvolle relatie slaag je erin om het rationeel met elkaar uit te praten, naar elkaar te luisteren en een oplossing te vinden waarmee jullie het beiden eens zijn. Je voelt je na een ruzie waarschijnlijk wel uitgeput en emotioneel wat fragiel, maar jij en je partner zijn hechter dan daarvoor.

2. Je kunt je jaloezie bedwingen.
Een kleine dosis jaloezie is gezond, als je veel van je partner houdt. Maar het is wel belangrijk om het in toom te houden. Kwaad worden, wegstormen of je partner op zijn beurt jaloers proberen te maken, zijn foute manieren om daarmee om te gaan. Geef je jaloezie liever toe, praat erover en laat je geruststellen.

3. Je kunt relativeren.
Iedereen flapt er af en toe wel iets uit zonder al te veel na te denken. Soms kunnen je uitspraken hard of dubieus aankomen. Een koppel op weg naar succes geeft elkaar de kans uitleg te geven, en geeft elkaar het voordeel van de twijfel.

4. Je blijft jezelf.
Het perfecte koppel bestaat niet en er zullen altijd zaken zijn die je irriteren aan je partner. Jezelf veranderen om beter bij elkaar te passen, is echter het begin van het einde. Respecteer elkaars grenzen, maar verander jezelf niet om hem/haar een plezier te doen. Wees flexibel, maar praat over wat je wel of niet wil en zoek samen naar een oplossing.”

5. Eerst denken, dan doen.
Niemand denkt hetzelfde over alles en een meningsverschil is de normaalste zaak van de wereld. Voor je echter in de verdediging schiet en de situatie escaleert, kun je beter twee keer nadenken. Luister naar de visie van je partner en leg daarna rustig de jouwe uit.

6. Je kunt ook wel even zonder elkaar.
Als je partner er voor een paar dagen of weken op uit gaat zonder jou, heb je 2 manieren om afscheid te nemen. Je kan aan hem blijven hangen, huilen en je gedupeerd voelen omdat hij zonder jou weggaat. Of je kunt hem vrolijk uitwuiven, hem een fijne reis wensen en zijn terugkeer gaan voorbereiden. Van die laatste optie worden beiden blijer.

7. Je vindt dat je allebei evenveel uit je relatie haalt.
Last, but not least. Stel jezelf de vraag: wie heeft het meeste baat bij deze relatie? Als het ongeveer evenredig verdeeld is, ben je op de goede weg.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.