relatie zoeken
12 March 2019

Strubbelingen in een prille relatie: rustiger aan doen of juist niet?

Wanneer een beginnende, prille relatie even niet zo lekker loopt heb je misschien de neiging om je terug te trekken. Natuurlijk zijn er situaties waarin het goed is om het rustiger aan te doen met je kersverse lover maar toch is dit niet altijd de beste oplossing en dat heeft verschillende redenen.

  1. Het kan de ander afschrikken

Hij wil graag dat je zijn ouders leert kennen en op dat moment slaat bij jou de paniek toe. Je begint te twijfelen of jullie daar wel klaar voor zijn. Misschien is het goed om eerst nog even rustig aan te doen dan weet je daarna ongetwijfeld of jullie er wél klaar voor zijn.

Het is helemaal niet raar dat je onzeker bent of jezelf wil beschermen tegen het feit dat je mógelijk gekwetst kan worden. Dat gevoel kennen we waarschijnlijk allemaal. Maar laat dat geen reden zijn om het rustig aan te doen. Het kan de ander zelfs afschrikken en het gevoel geven dat je niet zeker weet of je hem wil. Praat er samen over zodat jij en je lover op één lijn komen te liggen.

  1. Denk na over de reden waarom

Het moet duidelijk zijn waarom je een korte break wil of het tijdelijk rustig aan wil doen. En ja, er zijn situaties waarin dat heel begrijpelijk is maar soms laat je je meeslepen door de mening van anderen of denk je dat je het over twee weken wel beter weet (terwijl dat vaak niet zo is).

Denk daarom goed na over waarom je het precies rustiger aan wil doen. Misschien kom je er wel achter dat de reden daarvoor helemaal niet zo gegrond is.

  1. Laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen

Het kan zijn dat tussen jullie alles goed zit maar dat jullie last hebben van negatieve meningen uit je directe omgeving. Laat dat nooit (en wij herhalen: nooit) een reden zijn om afstand te nemen van je vriend. Als het voor jou en je lover goed voelt om binnen een paar maanden te gaan samenwonen moeten jullie je niet laten tegenhouden door anderen.

Elke relatie is anders en laat je omgeving niet voor jullie bepalen wat goed is (en wat niet). Volg je eigen intuïtie en als er voor jullie geen reden is om het rustiger aan te doen doe dat dan ook niet.

  1. Neem een risico

Je kan er voor kiezen om nooit een risico te nemen en altijd de veilige route te volgen. Dat kán. Je kan ook een risico nemen en de kans erop wagen. Als het fout gaat, gaat het maar fout (daar leer je weer van). Aan de andere kant kun je wél een risico nemen en het erop wagen dat het goed gaat. Sterker nog, als je hotel de botel bent van die leuke crush (en hij van jou) is de kans juist groter dat het slaagt.

  1. Ga problemen niet uit de weg

Als jullie echt een down hebben binnen jullie relatie kunnen jullie er voor kiezen om het rustig aan te doen (en er op die manier individueel aan te werken). Toch kan het een heel bevrijdend gevoel geven om jullie problemen samen aan te gaan. Work through it en de kans bestaat dat jullie er daardoor nog veel sterker uitkomen dan ooit tevoren.

Gaan jullie toch voor een tijdelijke break? Dat is misschien zo slecht nog niet.

Bron: Beautify

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je gedachten loslaten lukt je met deze 6 tips

Velen van ons zijn gefrustreerd, boos en twijfelen aan de zin...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie