vijftigplus singlereizen

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Tijdens een date voelen we ons veel bewuster van ons gedrag en hoe we overkomen op de ander. Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over hoe ze praten, lachen en luisteren voor stress, blijkt uit een steekproef van datingservice Ourtime. Toch weerhoudt dit de vijftig-plus singles niet in hun online zoektocht naar een liefde, want de helft van hen heeft de afgelopen maand gebruikgemaakt van een datingsite.

Eerste indruk

Ook al heb je in deze tijd elkaar online al goed leren kennen, het eerste real life afspraakje met je date blijft altijd spannend. Er is maar één kans voor een eerste goede indruk, toch? Relatietherapeute en seksuologe drs. Irma van Steijn gelooft daar niet in: “Natuurlijk wil iedereen zijn beste beentje voorzetten en uiteraard geeft dat stress. Juist die stress is heel logisch, het betekent alleen maar: het is spannend, het doet ertoe! We moeten die stress dus een beetje omarmen. Een eerste date is gewoon niet helemaal relaxed.”

IJsbrekers

De vijftig-plus singles weten in deze fase van hun leven precies waar zij wel (en niet) naar op zoek zijn. Niet alleen gezamenlijke interesses vinden zij belangrijk, ook wil 6 op de 10 singles bij het bekijken van een profiel al weten wat voor soort relatie zij zoeken. Maar wat is dan een goede binnenkomer zodra je een match hebt? De top 3 meest populaire ijsbrekers bestaat uit vragen over:

  1. Passies en interesses (54%)
  2. Reizen en vakanties (33%)
  3. Muziek (27%)

Nieuwe videochat-functie

Ourtime begrijpt dat daten spannend kan zijn, zeker nu we veel tijd alleen thuis hebben doorgebracht. “Het is spannend om die ander voor het eerst in de ogen te kijken en je af te vragen wat die ander denkt en voelt als hij jou ziet. Maar bedenk je dat dit voor die ander hetzelfde is. Het ijs breekt door dit te bespreken en kunnen jullie lachen om de eigen klunzigheid. Dan wordt het een leuke eerste ontmoeting”, aldus drs. Irma van Steijn. Om singles te helpen en de kans te geven elkaar nog voor de eerste date in de ogen te kijken, is er nu de nieuwe videochat-functie in de app. Deze functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.