vijftigplus singlereizen

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Tijdens een date voelen we ons veel bewuster van ons gedrag en hoe we overkomen op de ander. Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over hoe ze praten, lachen en luisteren voor stress, blijkt uit een steekproef van datingservice Ourtime. Toch weerhoudt dit de vijftig-plus singles niet in hun online zoektocht naar een liefde, want de helft van hen heeft de afgelopen maand gebruikgemaakt van een datingsite.

Eerste indruk

Ook al heb je in deze tijd elkaar online al goed leren kennen, het eerste real life afspraakje met je date blijft altijd spannend. Er is maar één kans voor een eerste goede indruk, toch? Relatietherapeute en seksuologe drs. Irma van Steijn gelooft daar niet in: “Natuurlijk wil iedereen zijn beste beentje voorzetten en uiteraard geeft dat stress. Juist die stress is heel logisch, het betekent alleen maar: het is spannend, het doet ertoe! We moeten die stress dus een beetje omarmen. Een eerste date is gewoon niet helemaal relaxed.”

IJsbrekers

De vijftig-plus singles weten in deze fase van hun leven precies waar zij wel (en niet) naar op zoek zijn. Niet alleen gezamenlijke interesses vinden zij belangrijk, ook wil 6 op de 10 singles bij het bekijken van een profiel al weten wat voor soort relatie zij zoeken. Maar wat is dan een goede binnenkomer zodra je een match hebt? De top 3 meest populaire ijsbrekers bestaat uit vragen over:

  1. Passies en interesses (54%)
  2. Reizen en vakanties (33%)
  3. Muziek (27%)

Nieuwe videochat-functie

Ourtime begrijpt dat daten spannend kan zijn, zeker nu we veel tijd alleen thuis hebben doorgebracht. “Het is spannend om die ander voor het eerst in de ogen te kijken en je af te vragen wat die ander denkt en voelt als hij jou ziet. Maar bedenk je dat dit voor die ander hetzelfde is. Het ijs breekt door dit te bespreken en kunnen jullie lachen om de eigen klunzigheid. Dan wordt het een leuke eerste ontmoeting”, aldus drs. Irma van Steijn. Om singles te helpen en de kans te geven elkaar nog voor de eerste date in de ogen te kijken, is er nu de nieuwe videochat-functie in de app. Deze functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.