Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vijftigplus singlereizen
26 juni 2020

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Tijdens een date voelen we ons veel bewuster van ons gedrag en hoe we overkomen op de ander. Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over hoe ze praten, lachen en luisteren voor stress, blijkt uit een steekproef van datingservice Ourtime. Toch weerhoudt dit de vijftig-plus singles niet in hun online zoektocht naar een liefde, want de helft van hen heeft de afgelopen maand gebruikgemaakt van een datingsite.

Eerste indruk

Ook al heb je in deze tijd elkaar online al goed leren kennen, het eerste real life afspraakje met je date blijft altijd spannend. Er is maar één kans voor een eerste goede indruk, toch? Relatietherapeute en seksuologe drs. Irma van Steijn gelooft daar niet in: “Natuurlijk wil iedereen zijn beste beentje voorzetten en uiteraard geeft dat stress. Juist die stress is heel logisch, het betekent alleen maar: het is spannend, het doet ertoe! We moeten die stress dus een beetje omarmen. Een eerste date is gewoon niet helemaal relaxed.”

IJsbrekers

De vijftig-plus singles weten in deze fase van hun leven precies waar zij wel (en niet) naar op zoek zijn. Niet alleen gezamenlijke interesses vinden zij belangrijk, ook wil 6 op de 10 singles bij het bekijken van een profiel al weten wat voor soort relatie zij zoeken. Maar wat is dan een goede binnenkomer zodra je een match hebt? De top 3 meest populaire ijsbrekers bestaat uit vragen over:

  1. Passies en interesses (54%)
  2. Reizen en vakanties (33%)
  3. Muziek (27%)

Nieuwe videochat-functie

Ourtime begrijpt dat daten spannend kan zijn, zeker nu we veel tijd alleen thuis hebben doorgebracht. “Het is spannend om die ander voor het eerst in de ogen te kijken en je af te vragen wat die ander denkt en voelt als hij jou ziet. Maar bedenk je dat dit voor die ander hetzelfde is. Het ijs breekt door dit te bespreken en kunnen jullie lachen om de eigen klunzigheid. Dan wordt het een leuke eerste ontmoeting”, aldus drs. Irma van Steijn. Om singles te helpen en de kans te geven elkaar nog voor de eerste date in de ogen te kijken, is er nu de nieuwe videochat-functie in de app. Deze functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Helft vijftigplussers ziet online contact als oplossing voor eenzaamheid

Eenzaamheid komt veel voor onder vijftigplussers, zo blijkt uit onderzoek van...

50plusser is ondanks coronacrisis actief aan het daten

Vijftigplussers zijn ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis nog actief aan...

Leuke singlereizen voor vijftigplussers

Gek op reizen. Je bent een jaar of vijftig, barst van...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie