speciale datingsites singles

Stress hoort nu eenmaal bij op vakantie gaan

Stress, dat moet je niet hebben. Maar vakantiestress is toch van een andere orde. Het wil zeggen dat je in ieder geval op vakantie gaat, wat ook niet meer voor iedereen vanzelfsprekend is. Dus laat jouw vakantiestress je vooral een positief gevoel geven.

Vakantiestress

Vakantiestress is een gevoel van spanning veroorzaakt door een vrije periode. Onze vaste structuur moet ineens losgelaten worden. Onze eigen ritueeltjes moet je ineens met anderen op een hoop gooien om samen tot nieuwe ritueeltjes te komen voor de vakantieperiode.

Je moet ineens weer met je partner of je gezin dicht op elkaar de tijd gaan invullen. Dat is na een jaar steeds weer even wennen, zullen we maar zeggen.

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk, dus benut deze waslijst aan anti-stresstips zorgvuldig:

1. Rond je werk op tijd af en draag op tijd over.

2. Kun je een aantal dagen vrij nemen voordat je vertrekt? Doen!

3. Maak twee lijstje met spullen die je mee moet nemen op vakantie. Eén algemene lijst en één persoonlijke lijst.

4. Geef dit advies ook aan de andere gezinsleden of doe dit eventueel ook apart voor de kinderen.

5. Controleer je reisapotheek met deze checklist.

6. Zorg dat je van tevoren de zorg voor eventuele huisdieren geregeld hebt. Als je dat nog op het laatste moment moet doen, kan dat voor spanning zorgen.

7. Regel dan ook meteen iemand voor de plantjes en de post.

8. Begin een week voor vertrek met het inpakken van je koffer. Zo heb je nog voldoende tijd en rust om deze spullen in de loop van de tijd aan te vullen. Zeker als je gaat kamperen heb je het een en het ander bij elkaar te zoeken. En ook als moeder, rolpatroon voorgehouden, ben je vaak de aangewezen persoon om alle kleren gewassen en gestreken te hebben.

9. Is het niet gelukt om alle voorbereidingen op tijd te treffen  en je bent niet gebonden aan een vlucht? Vertrek dan liever een dag later.

10. Bespreek de vakantie goed met je reisgenoten opdat jullie verwachtingen van de vakantie hetzelfde zijn. Als deze verwachtingen te ver uit elkaar liggen, kan dat zorgen voor spanning en zelfs ruzies. Dus breng vooraf de wensen dichterbij elkaar.

11. Belangrijkste tip: Niet alles helemaal naar je zin geregeld, laat dat vooral de pret niet bederven. Op vakantie moet vooral een plezierig gevoel overheersen.

Vakantietest

Gezondheidsnet en Fonds Psychische Gezondheid hebben samen zorg gedragen voor dit artikel. Zij hebben zelfs een test ontwikkeld, de zogenaamde vakantietest, om te weten te komen of je wel in staat bent een goede vakantie te vieren.

Doe dan hun vakantietest. Je ontvangt meteen praktische tips om een stressvrije vakantie te beleven.

Valt die vakantietest niet goed uit? Krijg dan niet meteen een stressaanval. Haal dan even diep adem en ga lekker door met inpakken of ga gewoon even lekker in de zon zitten. Blijf vooral relaxed.

Bron: Gezondheidsnet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!