Mexico

Strand en mojito’s in Mexico

Een vakantie bestemming om vrolijk van te worden is Mexico. Vrolijk door zijn kleuren, door zijn bounty-stranden, door zijn rustieke dorpjes. Kleur is heel belangrijk in Mexico. Zoals het rood van de pepers wat pit uitstraalt. Het idee van stranden en mojito’s maakt je al blij.

Zeer indrukwekkend

Zo pittig als de pepers is ook de bevolking van Mexico. Zoveel mensen op een kluitje, dat geeft actie en drukte. Maar er zijn ook rustige kanten te ontdekken. Voor iedereen wat wils, met Mexico City als intense metropool. Watervallen, prachtige panorama’s en kronkelwegen in de jungle. Delen van een complete Maya-stad, verstopt in een regenwoud. De grafkamers zijn al lang geleden leeggeroofd maar de verzameling tempels laten nog steeds de macht van de Maya’s zien. Zeer indrukwekkend.

Vrolijk rommelig, maar veilig

Er zijn delen waar de hotels en restaurants ondergebracht zijn in soort van botanische tuin. Heerlijk rustig en zeker aangenaam. Wil je meer decibellen dan moet je richting de Caribische kust, waar live-muziek tot in de vroege uurtjes doorklinkt. De terrasjes zijn eigenlijk in heel Mexico wel ontspannen te noemen en betaalbaar. Het ziet er allemaal vrolijk rommelig uit, een beetje slonzig, maar onveilig voelt het nooit.

Wereldkampioenschap Voetbal 1986

Lichtblauw is de kleur van de zee, met afwissend kolkende strandtenten en rustigere plekjes in het kokoszand, waar je relaxed kunt gaan zitten tussen de hipsters.  In de avond kun je in een open stranddisco een groene maar zoete mojito bestellen en beseffen dat de meeste Nederlanders Mexico kennen van de voetbal. Het wereldkampioenschap voetbal van 1986 vond plaats in Mexico. Argentinië versloeg in de finale West-Duitsland en werden winnaar, met Diego Maradona als de meest opvallende speler.

Mexico van Zangeres Zonder Naam

Verder kennen veel Nederlanders Mexico door het lied van de Zangeres Zonder Naam. De oorspronkelijke muziek was gecomponeerd door de Peruaans-Franse componist Francis Lopez voor Le chanteur de Mexico, een Franse operette uit 1951. Het lied werd gezongen door Luis Mariano. De Zangeres Zonder Naam heeft dit nummer in haar carrière driemaal opgenomen. Haar producer Johnny Hoes schreef een Nederlandstalige tekst op de melodie. Voor de tweede keer uitgebracht leverde dit de Zangeres Zonder Naam een gouden plaat op. Op 23 mei 1986 nam ze in Paradiso het nummer een derde maal op. Dit keer werd het een nog grotere hit, vanwege het wereldkampioenschap voetbal dat in dat jaar in Mexico werd gehouden. Haar populariteit, die begin jaren tachtig was afgenomen, nam hierdoor weer enorm toe. Het leverde haar een nieuwe generatie fans op.

Met singles afreizen naar Mexico kan met o.a. Shoestring, Fox of een van deze andere aanbieders van avontuurlijke singlevakanties!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.