Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
stralen date koolhydraatarm eten
3 juni 2019

Straal op je date, met een koolhydraatarm dieet

Ben je klaar voor je date? Het gaat om een goede eerste indruk. Natuurlijk wil je niets liever dan stralend voor de dag komen. Niet alleen je kleding is belangrijk, maar ook een gezonde en stralende huid geeft zelfvertrouwen en een stralende indruk. Een koolhydraatarm dieet is de oplossing voor vrijwel ieder huidtype. Het zorgt er namelijk voor dat je zonder oneffenheden maar met een stralende huid op je date kunt verschijnen, dus zonder puistjes en pukkeltjes. Je gezicht is een weerspiegeling van de ziel. Daaruit kun je afleiden dat de huid een afspiegeling is van je dieet. Wil jij dus een mooie en zuivere huid? Vermijd dan suikers, en dus koolhydraten.

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Om met een mooie huid te verschijnen op je date, is een goede nachtrust allereerst erg belangrijk voor een stralende huid. Maar naast slapen is het soort voedsel dat je eet net zo belangrijk. Goed voedsel zorgt voor een goede spijsvertering. En als je weet hoe het spijsverteringsstelsel werkt, dan weet je dat het een directe relatie heeft met je huid.

In je darmen worden de goede voedingsstoffen opgenomen en de slechte stoffen worden verwijderd. Als het spijsverteringsstelsel niet goed werkt, krijgt het lichaam een tekort aan goede voedingsstoffen. De hoeveelheid toxische stoffen in het lichaam neemt dan toe. Dit wordt zichtbaar aan je huid. Je krijgt te kampen met eczeem, roodheid, irritaties. Een doffe en gevoelige huid is het gevolg. Uiteindelijk kunnen zelfs acne of rosacea optreden.

Natuurlijk wil niemand in deze toestand op een date verschijnen. Dat is de reden waarom goede voedingsmiddelen, zonder koolhydraten, in je winkelwagen thuishoren. Koop daarom koolhydraatarme voedingsmiddelen die de huid van binnenuit verzorgen. Dan ben je zeker van een gezonde, stralende huid.

Het verband tussen koolhydraten en je huid

Koolhydraten zijn niets anders dan suikers. Koolhydraten zijn onder te verdelen in twee groepen;

  1. Langzame suikers – Dit zijn koolhydraten afkomstig uit fruit, groente, vis en volkoren producten. Deze suikers worden door het lichaam langzaam opgenomen, waardoor er minder hoge bloedsuikerpieken ontstaan
  2. Snelle suikers – Deze zijn afkomstig zijn uit snoepgoed, frisdrank, witbrood en gebak. Deze snelle suikers zorgen voor hoge bloedsuikerpieken. De pieken die deze lekkere snelle suikers veroorzaken, zorgen voor de aanmaak van insuline. Deze insuline verhoogt vervolgens de productie van hormonen die de talgproductie in de huid stimuleren. Een vette en onzuivere huid is het gevolg

Naast de verhoogde talgproductie en onzuiverheden in de huid, veroorzaken suikers ook rimpels. Het is gebleken dat suikers in de huid verbindingen aangaan die het collageen en de elastine beschadigen. Het gevolg is een verslapte huid, die gemakkelijk gaat rimpelen. Dit effect wordt ook wel het suikereffect genoemd. Het wordt langzaam zichtbaar vanaf het 35e levensjaar.

Met een stralende huid naar je date

Wil je dus goed voor de dag komen en op date gaan met een rustige en stralende huid? Geniet dan enige tijd van tevoren van een koolhydraatarm dieet. Dat wil niet zeggen dat je alle koolhydraten moet weglaten, al mag dat uiteraard wel. Wanneer je ervoor kiest om de koolhydraten of suikers maar in kleine hoeveelheden tot je te nemen, dan zal dit al grote resultaten opleveren.

Verwacht niet in één dag een stralende huid, want het herstel heeft tijd nodig. Maar door je voedingspatroon bewust aan te passen met een goede reden, is het ook veel beter vol te houden. Kies daarom vandaag nog voor het inpassen van een koolhydraatarm dieet. Het zal je huid in optimale conditie brengen én houden. Combineer dit aan de buitenzijde met een herstellende crème die vitamine E bevat.

Zo weet jij zeker dat je straalt bij die belangrijke date!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Meer bewegen en gezonder eten dit jaar? Met deze tips hou je het vol!

Heb jij het idee dat jij je naar de sportschool moet...

Op de lijn letten tijdens de feestdagen? Tips!

Tijdens de decembermaand worden er heel wat flessen ontkurkt, worden er...

Strakker in je vel: deze tips motiveren om te starten met sporten

Eigenlijk wil je best graag het sporten weer oppakken maar op...

Die beroemde eerste indruk is een kwestie van seconden

Wist je dat je slechts een tiende van een seconde nodig...

Herensieraden laten single mannen er nog beter uitzien

Bij sieraden denk je misschien aan oorbellen of armbanden voor dames,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant