Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
1 oktober 2018

Stoppen met junkfood is net zo moeilijk als stoppen met roken

Het is weer oktober dus… misschien doe jij ook wel mee met stoptober om van je nicotineverslaving af te komen. Maar wat als je dol bent op junkfood? Dan heb je mogelijk een probleem. Afkicken van junkfood is namelijk even moeilijk als stoppen met roken of afstand doen van marihuana. 

Mentale en fysieke klachten

Volgens een recent onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Appetite, ervaren de liefhebbers van junkfood een aantal psychologische en lichamelijke klachten zodra zij stoppen met het eten ervan. Ex-rokes en ex-marihunagebruikers maken gewag van soortgelijke klachten tijdens het afkickproces. Het gaat dan om stemmingswisselingen, hoofdpijn, angst, slecht slapen en ‘cravings’, oftewel de hunkering naar het verslavende middel. De klachten van deelnemers waren het heftigst tussen dag twee en dag vijf van hun stopperiode.

Ontstekingen

Hoe kan junkfood zo’n groot effect hebben? Sterk bewerkt voedsel kan voor veranderingen in de hersenstructuur zorgen, net zoals dat verslavende drugs dat kunnen doen. Dat is ook de reden dat het eten van veel junkfood op de lange termijn kan zorgen voor een verminderde gemoedstoestand of zelfs depressies.

Gemoedstoestand

Voeding waarin veel suiker of vet zit (koek, chips of snoep), zorgen voor ontstekingen volgens het wetenschappelijke tijdschrift Molecular Psychiatry. Op het moment dat dit soort ontstekingen overal in het lichaam komen, wordt dat een chronische ontsteking genoemd. “Chronische ontstekingen kunnen je psychische gesteldheid beïnvloeden als de ontstekingsbevorderende moleculen naar je brein gaan. Die moleculen kunnen de neurotransmitters die zorgen voor de gemoedstoestand op hun beurt weer beïnvloeden,’’ aldus de onderzoekers op Metronieuws.nl. Stoppen met roken én junkfood tegelijkertijd zullen we dus niemand aanraden… 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Overheerlijk singles recept: wortelsoep met kokosmelk

Deze eenvoudige wortelsoep wordt extra lekker doordat je hem romig maakt...

Gezonde start nieuwe jaar singles recept: preitaart

Lekker slank de januari maand in doe je met dit overheerlijke...

Deze 10 signalen wijzen erop dat je in een onveilig relatie zit

Wanneer weet je wanneer je in een ongezonde of zelfs onveilige...

Vegetarische flammkuchen met geitenkaas en bietjes

Als single hoef je heus geen uren in de keuken te...

Singles Day: 5 redenen waarom single zijn gezond voor je is

Vandaag vieren we Singles Day! Daardoor kan je vandaag niet alleen...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant