positief met daten

Stop niet met daten – 5 TIPS

Ben jij besluiteloos als het gaat om wel of niet daten in coronatijd? Volgens liefdesexpert Carla Ketelaar (57) uit Deventer heeft een paar tips voor singles in coronatijd. Haar belangrijkste tip aan dating Nederland: ,,Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites is het drukker dan ooit!”

Daten in coronatijd

Voor daten in coronatijd gelden simpel gezegd twee opties: videobellen of in levende lijve afspreken en minimaal anderhalve meter afstand houden. De voorkeur van liefdesexpert en auteur van het boek Vind je eindman Carla Ketelaar gaat uit naar optie twee. Maar dan moet je wel eerst tip één ter harte nemen.

Tip 1. Stop niet met daten

,,Het leven en de liefde gaan door. Kom niet over vier maanden onder een steen vandaan. Wees creatief. Er is veel mogelijk op anderhalve meter afstand. Sterker nog, het zou wel eens een voordeel kunnen zijn. Intimiteit is niet de juiste graadmeter voor een relatie. We laten er soms te veel van afhangen. Als de eerste keer seks niet goed was, schrijven we iemand af. Terwijl je elkaar in bed ook moet leren kennen en een kans moet geven. We lopen soms mooie matches mis. Nú zijn we verplicht elkaar op een andere manier te leren kennen.”

Tip 2. Trek geen conclusies op basis van digitaal contact

,,Zorg dat je iemand ziet en voelt. Digitaal contact is alsof je een film afspeelt. Alles wat je hoort of leest, voeg je toe aan een droombeeld dat jij aan het schetsen bent. De wens is de vader van de gedachte, het klopt zelden met de werkelijkheid. Whatsapp gebruik je voor praktische communicatie, niet om gevoelens te uiten. Je mist namelijk 80 procent van de informatie. Conclusies trekken op basis van digitaal contact, is de slechtste graadmeter ooit. Puur gebakken lucht.”

Tip 3. Videobellen: een goede voorbereiding is het halve werk

,,Je moet weten dat je er op beeld 50 procent bleker uitziet dan in het echt. Test je beeld van te voren en smeer wat op je gezicht. Draag leuke kleren, ga niet in je slobbertrui voor de camera zitten en haal je vieze vaat uit beeld. Eigenlijk is de kern: bedenk hoe je gezien wil worden.”

,,Om ongemakkelijke stiltes te voorkomen, kun je van tevoren bedenken wat je van iemand wil weten. Bedenk vooral ook wat je eigen antwoord op die vragen is, want wie een vraag stelt, kan hem terug verwachten. Maak het gesprek niet te lang. Denk aan een kwartiertje. Een voordeel in deze tijd is dat we allemaal ten minste één gemeenschappelijke deler hebben: corona.”

,Door te horen hoe iemand met een crisissituatie omgaat, leer je iemand direct goed kennen. Zit hij of zij te mopperen of maakt-ie er het beste van? Veerkracht en een positieve houding zijn belangrijke karaktereigenschappen voor een gezonde relatie.”

Tip 4. Spreek binnen 3 weken af

,,Als je leuk contact hebt met iemand, maar het komt niet tot een afspraak, is er iets aan de hand. Mensen die graag een relatie willen, willen afspreken.”

Tip 5. Ga altijd op tweede date

,,Tijdens een eerste date is er altijd sprake van spanning. Generaliserend gezegd gaan mannen vaak veel praten als ze zenuwachtig zijn en stellen vrouwen heel veel vragen. Achteraf zegt zij dat hij haar niets vroeg en vond hij het net een sollicitatiegesprek. We hebben vaak niet van onszelf in de gaten dat we ander gedrag vertonen als we zenuwachtig zijn, waardoor we het bij de ander neerleggen. Een tweede date is vertrouwder. Als je niet op tweede date gaat, geef je jezelf en de ander nooit de kans om elkaar écht te ontdekken, om verder te kijken dan de buitenkant. De disclaimer hier is natuurlijk: tenzij het een harde nee is. Dat noem ik een nee in neonletters.”

Bron: De Stentor

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam