Vrouw omhelst man

Stop met zelfkritiek en doe gewoon alsof

Ook al is er niks mis met jou, het is zoals jij het voelt. Wat helpt is stoppen met zelfkritiek en gewoon doen alsof. De oplossing zit hem daar in, dat je niet aan een doel moet denken, maar dat je erna moet handelen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het ooit hebben van een partner, maar ga echt daten. Het gevoel volgt dan vanzelf.

Start met gewoon doen alsof

Dus door gewoon te doen alsof, ga je vanzelf overtuigd zijn van jezelf. Zo makkelijk als het klinkt, zo makkelijk is het ook in de praktijk. Enige vereiste is wel dat je een start maakt met het gewoon doen.

1. Wilskracht krijgen? Zó.

Door je spieren te spannen, kun je voorkomen dat je weer toegeeft aan die sigaret of aan dat stukje taart. Bal je hand tot een vuist, span je arm en druk je duim en wijsvinger tegen elkaar. Je kunt ook gewoon een pen stevigvastpakken.

2. Afkomen van afstelgedrag? Zó.

Je staat voor een opdracht, die je dreigt uit te stellen. Probeer tegen je eerste gevoel in wel geinteresseerd te doen. Door slechts enkele minuten ermee aan de slag te gaan, heb je grote kans overvallen te worden door een drang om het dan ook maar af te maken.

3. Niet langer schuldgevoel? Zó.

Je handen wassen in onschuld, is niet voor niets een uitdrukking geworden. Wanneer je je schuldig voelt over iets, of omdat je iets onbehoorlijks hebt gedaan, dan zul je je minder schuldig voelen door enkel en alleen je handen te wassen.

4. Andere overtuigen? Zó.

Wanneer je wilt dat mensen het met jou eens zijn, dan moet je subtiel knikken als je met ze praat. De gesprekspartner gaat het knikgedrag vaak kopieren en zal het ook vaker eens zijn met de spreker.

5. Een partner vinden? Zó.

Verliefde stellen bespreken meest intieme onderwerpen. Andersom werkt het ook. Wanneer je intieme zaken met iemand gaat delen, dan voelt die gesprekspartner zich sneller tot je aangetrokken. Durf dus naar intieme zaken te vragen.

6. Succesvol onderhandelen? Zó.

Een marketeer ontdekte dat wanneer mensen op een zachte stoel zitten tijdens een onderhandeling dat ze zich meer op hun gemak zitten en meer voor elkaar krijgen, dan mensen die op een harde sotel moesten zitten.

7. Afvallen? Zó.

Ben je rechts? Gebruik dan tijdens het eten alleen je linker hand. Met je hoofd ben je dan zo bewust bezig met die handeling, dat je minder snel eet en daardoor ook minder.

8. Wel volhardend? Zó.

Door recht op te gaan zitten en je armen over elkaar heen te slaan, ga je langer door met een moeilijke opdracht. Pas je houding dus aan wanneer het werk wat lastiger wordt.

9. Wel blij? Zó.

Eigenlijk hoef je niet veel te doen om wel blij te worden, je hoeft alleen maar te lachen. De grondlegger van de ‘alsof-methode’ ontdekte dit al halve eeuw geleden. Het maakt ook nog uit hoe je lacht. Beste resultaat krijg je met een brede lach, wenkbrauwen iets omhoog en dit dan 20 seconden vasthouden.

10. Meer zelfvertrouwen? Zó.

Bij zelfvertrouwen is je houding van het grootste belang. Zittend moet je achterover leunen, naar boven kijken en je handen achter je hoofd slaan. Staand, dan moetje je voeten plat op de grond zetten, je schouders naar achteren en je borsten juist vooruit steken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!