blij met jezelf

Stop met uitstellen aanpak leefgewoonten

Sla je de sportschool regelmatig over, vind je een wijntje bij het eten lekker dan water of leef je nog steeds alleen terwijl je graag een partner zou willen? Stop daar mee. Veel schade is nog te herstellen als je nu een andere weg inslaat. Het is vooral de innerlijke saboteur die aangepakt moet worden op uitstelgedrag.

Stop met jezelf te saboteren

Het heeft niet zozeer met leeftijd te maken, dat je zaken moet veranderen. Het heeft vooral met je eigen gevoel te maken. Weet je van je zelf dat je niet zo veel moet drinken, maar trek je uit gewoonte of uit frustratie toch maar weer een fles open, dan is dat niet goed. Ben je iemand die weet dat groente en variatie in je eten niet optimaal is, maar ben je te laks om daar iets aan te veranderen, dan is dat erg jammer. Of ben je single, niet omdat je het zo bewust gekozen hebt, maar omdat je niet genoeg werk maakt van daten of van je uiterlijk om met een prettig gevoel ergens op af te stappen, dan zit je vooral jezelf te saboteren.

Stop met uitstellen aanpak leefgewoonten

Ga eerst eens bij jezelf te raden of er leefgewoonten zijn, die je doet, maar die je eigenlijk graag zou veranderen. Wacht daar niet langer mee, maar ga er mee aan de slag. Vaak zijn het kleine gewoontes die er in geslopen zijn. Die kunnen met een beetje doorzettingsvermogen echt verdwijnen. Je moet wel zelf willen. Wanneer een ander jou zaken gaat opleggen, dan is slagingskans beduidend minder. Doe het voor je zelf.

Leefgewoonten om aan te pakken

Om je op weg te helpen enkele leefgewoontes die niet top zijn voor je lijf en leden, zeker niet als je iets ouder wordt. Wat denk je van te weinig slapen, maaltijden overslaan, lichamelijke waarschuwingen negeren, roken, te veel zout eten, te weinig water drinken, niets aan sport doen, geen seks hebben, zonnebaden, te veel drinken, geen tijd besteden aan preventie, verslaafd zijn aan je telefoon of alleen via Facebook contact hebben met je vrienden.

Stop de innerlijke saboteur

Wanneer je voor je zelf duidelijk hebt, hoe jij een beter leven zou kunnen creëren, dan moet die innerlijke saboteur gestopt worden. Want vooral bij twijfel over onze eigen prestaties en inspanningen, krijgt deze saboteur de overhand waardoor je nog meer laat verprutsen. Enkele tips.

1. Kijk met een vriendelijke blik naar jezelf

In 2014 is een onderzoek verschenen waarin blijkt dat een vriendelijke houding naar jezelf helpt tegen zelfsabotage. Mensen met zelfcompassie kijken veel milder naar hun eigen fouten en tekortkomingen.  Sommige zaken horen bij het mens-zijn, en je hoeft niet overal een smoes voor te bedenken om zaken te verdoezelen. Daarnaast moet je altijd eerlijk naar je zelf blijven. Jezelf voor de gek houden is niet slim. Ben blij en tevreden met jezelf.

2. Benadruk wat je prestatie voor anderen betekent

Wie zijn eigen functioneren en presteren kan zien in een breder perspectief, leert te zien dat wat er gezegd wordt over jou veel minder gaat over jou als persoon. Leer zien wat je werk voor anderen betekent zoals voor je gezin en voor een team.

3. Wees open over twijfels

Aandacht hebben voor je onzekerheden werkt beter dan ze wegstoppen. Probeer die zenuwen voor een gesprek onder ogen te zien, of deel ze met anderen. Wegstoppen van twijfels werkt averechts.

4. Bevestig waar je goed in bent

Wat je niet moet doen voor een belangrijke prestatie is je zelfvertrouwen op krikken door steeds maar tegen je zelf te zeggen dat je iets kunt. Hierdoor word je nog meer gespannen. Benadruk echter welke andere dingen je wel al goed kunt. Ben je bang om afgewezen te worden bij een date, bedenk dan voor je zelf dat je het belangrijke vindt te weten dat je een goede broer of liefhebbende moeder bent.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam