ochtendmens

Stop met snoozen

Ik ben een avondmens, dat kun je denken. Waarschijnlijk heeft het moeilijke opstaan er mee te maken dat je dit van jezelf denkt. Hoe vaak laat jij je wekker snoozen? Het wil niet zeggen dat je geen ochtendmens kan worden. Misschien is het nu na de vakantie tijd voor een nieuw begin. Eerst maar afkicken met anti-snooze tips.

Snoozen niet goed voor energielevel

Nog maar een keer snoozen. Niet zeggen dat je dat nooit doet, want dat doet bijna iedereen weleens. Maar of het goed is voor je energielevel? Dat antwoord is een duidelijk nee. Nadat je in slaap valt beland je in vijf verschillende slaapstadia die in totaal ongeveer 100 minuten duren. Dit patroon herhaalt zich 4 a 5 keer per nacht. De diepste slaapfases duren in begin van de nacht erg lang en worden steeds korter. Tegen de ochtend is er meer lichte slaap en remslaap en word je vaker wakker.  Je lichaam gaat op natuurlijke manier ontwaken met verhogen van hartslag en lichaamstemperatuur en het vrijgeven van een hormoon wat voor een energieboost zorgt.

Stop met snoozen

Wanneer je echter je wekker hebt gezet, word je natuurlijke klok vervangen door een alarm dat jou waarschijnlijk bruut uit jouw remslaap rukt. Het broodnodige hormoon heb je nog niet gehad en het resultaat is dat jij je moe en verward voelt. Na een druk op de snooze knop val je weer in slaap en wordt er een dosis slaaphormoon aangemaakt.  Je lichaam krijgt een cocktail aan hormonen waar het zich geen raad mee weet. Je wordt er nog moeier van. Advies is dus om te stoppen met snoozen.  En er zijn tips om voortaan wel fris wakker te worden.

1. Neem voldoende slaap

Zorg voor een natuurlijk slaapritme. Op tijd naar bed, dan krijg je genoeg uren slaap.

2. Drink geen after dinner koffie  

Eigenlijk moet je vier uur voor het slapen gaan geen cafeine, zware maaltijd of suiker tot je nemen.  Kopje thee is juist wel een aanrader.

3. Snoozeknop buiten handbereik

Wanneer je ervoor zorgt dat je voor uitzetten van je wekker je bed uit moet, dan is het al een stuk lastiger om de snooze makkelijk in te drukken.

4. Aangename alarmtoon

Het is prettiger door een aangename alarmtoon wakker gemaakt te worden dan door een hels gepiep. Een wekkerradio kan je favoriete muziek jouw kamer in slingeren.

5. Leuk vooruitzicht

Wanneer je een leuk vooruitzicht hebt voor de dag, dan is het makkelijker om op te staan. Zorg voor veel leuke vooruitzichten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.