roddelen
13 March 2018

Stop met roddelen

Vrouwen zouden elkaar meer moeten gunnen. Het zou toch prettig zijn wanneer vrouwen meer solidair naar elkaar zijn. Volgens een Amerikaanse minister is er voor vrouwen die elkaar te weinig gunnen een speciaal plekje in de hel. Dat klinkt heftig. Help elkaar als vrouw vooruit. Geef elkaar een duwtje omhoog. En allereerst stop met roddelen.

Bedreiging voor de rest

Vrouwen zijn gericht op onderlinge relaties. Zolang iedereen gelijk is, is er niets aan de hand. Dan is alles goed en gezellig. Maar zodra er een uit gaat steken boven de anderen, dan voelt dat als verraad en een bedreiging voor de rest. Werkt het bij mannen ook zo? Nee, zeker niet. Wanneer er meer mannen boven een groep uitsteken brengt dit het niveau van heel de groep omhoog. Zolang je van die groep onderdeel uitmaakt, heb je er ook als mindere god profijt van.

Gezelligheid bij vrouwen van belang

Wat ook lastig is, is dat vrouwen hun collega’s snel zien als vriendinnen. Wanneer die vriendin dan moet zeggen dat jij iets niet goed doet, gaat dat weleens wringen. Dat geldt ook voor leidinggevende vrouwen, die niet altijd gezellig zijn maar gewoon hun werk moeten doen. Wanneer dit bij mannen gebeurt, vindt iedereen dat normaal. Bij vrouwen geeft dat conflict met verwachtingspatroon.

Elkaar prijzen of neerhalen

Het ontbreken van sisterhood ontstaat al op jonge leeftijd. Jongetjes die samen gesport hebben, prijzen zichzelf om wat ze goed doen. Andere jongens zijn het daar vaak mee eens. Meisjes halen zichzelf naar beneden en worden daarin niet tegengesproken. Er wordt juist geroddeld over hen die er niet bij zijn. Maar wat als jij er een keer niet bij bent? Een onveilig gevoel is geboren.

Angst te falen

Vrouwen hebben angst door de mand te vallen, doordat ze iets mogelijk niet goed kunnen. Een soort van faalangst. Het gevolg is dat ze zich daarom bij voorbaat maar inhouden, het podium niet zoeken, een bepaalde functie aan zich voorbij laten gaan. Vrouwen blijven daardoor vaak hangen op plekken waar ze eigenlijk niet gelukkig zijn. Ze doen niet wat ze eigenlijk het liefst willen doen. Jammer toch.

Stop met roddelen

Vrouwen zijn er vaak zelf de oorzaak van in welke situatie ze beland zijn. Samen kunnen ze voor meer sisterhood gaan zorgen. Hoe? Door allereerst en vooral te stoppen met roddelen. Kijk liever hoe je elkaar sterker kunt maken. Begin bij je jezelf, door jezelf niet naar beneden te halen met enige opmerking. Promoot in jouw omgeving ook eens een vrouw in plaats van een man, wat we meestal doen.

Positief over elkaar

Herhalen van een goed idee, dat door een vrouw geopperd wordt, is een idee van Michelle Obama. Je kan hierdoor zorgen dat een vrouw toch gehoord wordt. Heel langzaam zie je een verschuiving in bedrijven waar vrouwen ook hogere leidinggevenden functies krijgen. Wij als vrouwen moeten er aan wennen dat we onze positie niet meer ontlenen  aan onze man. We nemen tegenwoordig zelf een positie in. Vooral positief blijven over elkaar, helpt ons groeien.

Bron: BN DeStem &magazine, “Vrouwen die elkaar niet helpen, komen in de hel” door Dominique Prins

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Een derde werkende Nederlanders vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas

Maar liefst 31 procent van werkend Nederland denkt dat zij intelligenter...

Zo herken je mensen die minder aardig zijn dan ze zich voordoen

Heb je ooit het gevoel gekregen dat iemand met wie je...

Zo sterk zijn liefde en haat

Kunnen goede -  of slechte - bedoelingen en intenties gebeurtenissen beïnvloeden?...

Huiskamer voor 40+ singles is succes

Woon je in de regio Zwolle, ben je single en ontmoet...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie