roddelen

Stop met roddelen

Vrouwen zouden elkaar meer moeten gunnen. Het zou toch prettig zijn wanneer vrouwen meer solidair naar elkaar zijn. Volgens een Amerikaanse minister is er voor vrouwen die elkaar te weinig gunnen een speciaal plekje in de hel. Dat klinkt heftig. Help elkaar als vrouw vooruit. Geef elkaar een duwtje omhoog. En allereerst stop met roddelen.

Bedreiging voor de rest

Vrouwen zijn gericht op onderlinge relaties. Zolang iedereen gelijk is, is er niets aan de hand. Dan is alles goed en gezellig. Maar zodra er een uit gaat steken boven de anderen, dan voelt dat als verraad en een bedreiging voor de rest. Werkt het bij mannen ook zo? Nee, zeker niet. Wanneer er meer mannen boven een groep uitsteken brengt dit het niveau van heel de groep omhoog. Zolang je van die groep onderdeel uitmaakt, heb je er ook als mindere god profijt van.

Gezelligheid bij vrouwen van belang

Wat ook lastig is, is dat vrouwen hun collega’s snel zien als vriendinnen. Wanneer die vriendin dan moet zeggen dat jij iets niet goed doet, gaat dat weleens wringen. Dat geldt ook voor leidinggevende vrouwen, die niet altijd gezellig zijn maar gewoon hun werk moeten doen. Wanneer dit bij mannen gebeurt, vindt iedereen dat normaal. Bij vrouwen geeft dat conflict met verwachtingspatroon.

Elkaar prijzen of neerhalen

Het ontbreken van sisterhood ontstaat al op jonge leeftijd. Jongetjes die samen gesport hebben, prijzen zichzelf om wat ze goed doen. Andere jongens zijn het daar vaak mee eens. Meisjes halen zichzelf naar beneden en worden daarin niet tegengesproken. Er wordt juist geroddeld over hen die er niet bij zijn. Maar wat als jij er een keer niet bij bent? Een onveilig gevoel is geboren.

Angst te falen

Vrouwen hebben angst door de mand te vallen, doordat ze iets mogelijk niet goed kunnen. Een soort van faalangst. Het gevolg is dat ze zich daarom bij voorbaat maar inhouden, het podium niet zoeken, een bepaalde functie aan zich voorbij laten gaan. Vrouwen blijven daardoor vaak hangen op plekken waar ze eigenlijk niet gelukkig zijn. Ze doen niet wat ze eigenlijk het liefst willen doen. Jammer toch.

Stop met roddelen

Vrouwen zijn er vaak zelf de oorzaak van in welke situatie ze beland zijn. Samen kunnen ze voor meer sisterhood gaan zorgen. Hoe? Door allereerst en vooral te stoppen met roddelen. Kijk liever hoe je elkaar sterker kunt maken. Begin bij je jezelf, door jezelf niet naar beneden te halen met enige opmerking. Promoot in jouw omgeving ook eens een vrouw in plaats van een man, wat we meestal doen.

Positief over elkaar

Herhalen van een goed idee, dat door een vrouw geopperd wordt, is een idee van Michelle Obama. Je kan hierdoor zorgen dat een vrouw toch gehoord wordt. Heel langzaam zie je een verschuiving in bedrijven waar vrouwen ook hogere leidinggevenden functies krijgen. Wij als vrouwen moeten er aan wennen dat we onze positie niet meer ontlenen  aan onze man. We nemen tegenwoordig zelf een positie in. Vooral positief blijven over elkaar, helpt ons groeien.

Bron: BN DeStem &magazine, “Vrouwen die elkaar niet helpen, komen in de hel” door Dominique Prins

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.