verliefd

Stop met je relatie zelfs als je verliefd bent

Een relatie beëindigen of met daten stoppen terwijl je nog helemaal verliefd bent op de ander is moeilijk. Maar het is soms het beste wat je kunt doen. Liefde maakt blind, maar voor bepaald gedrag mag je nooit blind worden. Zet dan een punt voordat je er nog verder inzit dat het breken met iemand nog moeilijker wordt. Kies voor jezelf.

Stop met je relatie zelfs als je verliefd bent

Er zijn en aantal redenen op te sommen waarom je een relatie beter kunt beëindigen dan er mee door gaan. Ook al ben je nog tot over je oren verliefd. Wat bij al deze redenen het geval is, is dat hun gedrag niet beter zal worden. Zij zijn zich er niet van bewust en zullen dat ook niet worden. Stap eruit. Er is vast iemand die beter bij jou past.

1. Je partner is grof

Er zijn partners die je beledigen en je respectloos behandelen. Voor sommigen is dit een duidelijke reden om relatie te stoppen. Maar uit het constant beledigen is het soms moeilijk te ontsnappen. Ervaar je echter verbale, mentale of sexuele beledigingen, stap eruit.

2. Sluit geen compromissen met jouw normen en waarden

Wanneer je nog geen relatie hebt, kun je allemaal bedenken waarom een relatie stuk zou kunnen lopen. Zaken waarom jij een relatie zou beëindigen. Maar het blijkt dat wanneer je in een relatie zit, je vaak behoorlijke compromissen sluit. Krijg je in de gaten dat die zaken waarom jij een relatie ooit dacht te beëindigen jouw overkomen, stop dan met die persoon, ook als je nog gek op hem of haar bent.

3. Patronen van terugkerende problemen

Een patroon van steeds terugkerende problemen kan een reden zijn om te stoppen. Natuurlijk kun je de ander de kans geven te veranderen, of iets op te lossen. Het is ook lastig omdat sommige patronen niet altijd duidelijk zijn. En door liefde geef je de ander meer voordeel van de twijfel, dan goed is voor jou.

4. Jouw partner is niet consequent

Het is erg lastig wanneer de persoon waar je mee date, het ene zegt en het ander doet. Of iets doet en iets ander zegt. Dating met zo iemand maakt je gek. Ook omdat ze soms wel het goede doen, het is niet altijd fout. Maar meestal wel en dat is geen gezonde situatie voor een relatie.

5. Er wordt geen rekening met je gehouden

Dat er geen rekening met je gehouden wordt, maakt dat je echt verdrietig kan worden. Het maakt dat je jezelf onzichtbaar voelt, gefrustreerd, pijn gedaan of onbelangrijk voor de ander. Er wordt niet onthouden wat voor jou belangrijk is, er is geen respect voor jouw tijd en grote beslissingen worden genomen zonder jou daarin te kennen.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam