borsthaar mannen hip

Stiekeme aantrekkingskracht: 3 oorzaken

Sommige mannen zijn van nature uit bijzonder aantrekkelijk, anderen iets minder. Voor bepaalde kerels ontwikkel je zonder het goed en wel te beseffen binnen de kortste keren een afkeer. Maar toch is er een klein deel van je dat zich stiekem aangetrokken voelt tot die ene man die je eigenlijk niet kan uitstaan. Dit is hoe dat komt.

Aantrekken en afstoten

Hoe kan je tegelijkertijd een hartgrondige hekel hebben aan een bepaald persoon, maar je er toch stiekem een beetje tot aangetrokken voelen?

3 redenen voor stiekeme aantrekkingskracht

1. Hij is taboe, en dat is aantrekkelijk
“Aantrekkelijkheid en seksuele chemie zijn ontastbaar en moeilijk te definiëren”, aldus seksuoloog Ian Kerner. “Het gebeurt op een onderbewust niveau, waardoor je niet actief kan selecteren tot wie je al dan niet aantrekkelijk vindt. We hebben allemaal de mogelijkheid om ons aangetrokken te voelen tot een uitgebreid gamma personen, maar we staan onszelf vaak alleen maar toe om ons tot bepaalde mannen of vrouwen aangetrokken te voelen. Wanneer je plots merkt dat je toch kriebels in je buik krijgt van die ene kerel die je écht niet kan uitstaan, dan voel je je daar automatisch schuldig over. Maar net omdat je die man zelf geklasseerd hebt als onuitstaanbaar, wordt hij voor ons onderbewustzijn eens zo aantrekkelijk.”

2. Hij is nieuw
“Vaak voel je je aangetrokken tot een onuitstaanbare man omdat hij ‘iets nieuws’ is”, aldus Kerner. “Een type dat je anders nooit zou daten, maar nu plots heel aantrekkelijk wordt omdat hij je een uitweg biedt uit de dagelijkse sleur.”

3. Hij vormt een uitdaging
De man die je zo graag haat speelt misschien wel (al dan niet onbewust) hard to get. “En dat activeert het beloningscentrum in je hersenen”, zegt Kerner. “Dat hij jou ook zo overduidelijk niet kan uitstaan doet iets met je brein, waardoor je hem plots wel wil veroveren. Hoe harder we een beloning nastreven, hoe waardevoller ze wordt.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam